У Чорному морі виловили рятувальний круг і буй із затонулого крейсера "Москва"

У Чорному морі виловили рятувальний круг і буй із затонулого крейсера "Москва".

У Чорному морі виловили рятувальний круг і буй із затонулого крейсера "Москва". Фото: t.me/DPSUkr

Події
28 травня 2022 16:40

Моряки виловили та передали прикордонникам загону морської охорони рятувальний круг та світловий буй із крейсера-утопленника "Москва". Про це повідомляє Vgorode із посиланням на главу Державної прикордонної служби України Сергія Дейнеку.

Так, після поразки крейсера Чорноморського флоту РФ ракетами "Нептун" речі із затонулого корабля дрейфували в Чорному морі, проте тепер знахідки мореплавців стануть черговими музейними експонатами українських сил оборони.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Рятувальний круг із крейсера "Москва".Рятувальний круг із крейсера "Москва". Фото: t.me/DPSUkr

"Була "Москва" – тепер немає. Від неї залишилися лише такі приємні спогади. Слава Україні!" – написав Сергій Дейнеко під постом із фотографією рятувального круга, який колись знаходився на борту російського флагмана.

Нагадаємо, ворожий ракетний крейсер "Москва" затонув 14 квітня у Чорному морі після того, як його атакували двома протикорабельними ракетами типу "Нептун" українського виробництва. При цьому Міністерство оборони Росії повідомило, що на судні внаслідок пожежі сталася детонація боєкомплекту, а корабель отримав "серйозні пошкодження" та потонув під час буксирування в порт призначення.

До речі, саме крейсер "Москва" разом із патрульним кораблем "Василь Биков" 24 лютого атакував острів Зміїний у Чорному морі. Згодом за іронією долі обидва кораблі пішли на дно: з "Василем Биковим" завдяки старанням наших захисників це сталося ще в першій половині березня.

Раніше Vgorode повідомляв про те, що в мережі з'явився останній запис переговорів окупантів, які знаходилися на крейсері "Москва": російські загарбники говорили про два попадання, пробоїни нижче ватерлінії та необхідність порятунку екіпажу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах