У портах Одеської області почалося відвантаження зерна: коли відправлять перші судна

У портах Одеської області почалося відвантаження зерна: коли відправлять перші судна.

У портах Одеської області почалося відвантаження зерна: коли відправлять перші судна. Фото: omr.gov.ua

Події
30 липня 2022 09:24

29 липня у портах Одеської області розпочали відвантаження зерна. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на пресслужбу Одеської міської ради.

За словами міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, цей процес став можливим після підписання зернової ініціативи у Стамбулі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: omr.gov.ua

"Після підписання зернової ініціативи у Стамбулі українська сторона зробила всі відповідні приготування, все необхідне для початку навігації в Чорному морі, для початку експорту зернової та аграрної продукції з наших портів. Сьогодні ми отримали підтвердження від ООН щодо запропонованого коридору, яким рухатимуться судна в Чорному морі у напрямку Босфору. Після цього ми готові починати. Сподіваюся, що до кінця цього тижня перші судна будуть відправлені з наших портів", – сказав голова Міністерства інфраструктури України.

Також про відновлення експорту зерна з портів Одеської області згадав у вечірньому зверненні за підсумками 29 липня Володимир Зеленський.

Відео: facebook.com/president.gov.ua

"В Одесі розпочалася конкретна робота з відновлення експорту українського зерна. Це важливо. Важливо не лише з погляду економічної міцності нашої держави, яка потрібна, щоб вистояти в цій війні. Це важливо для того, щоб світ вистояв під тиском продовольчої кризи. Чим більше українського зерна буде на світовому ринку, тим стабільнішою буде ситуація у наших партнерів, а отже – ефективнішою буде і наша спільна протидія державі-терористу", – сказав Президент України.

Нагадаємо, 29 липня Володимир Зеленський відвідав Одесу, щоб особисто проконтролювати виконання угоди щодо експорту зерна. Крім Президента України, Одеський порт учора також відвідали посли G7, міністр інфраструктури Олександр Кубраков та начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах