В Одесі спорудили захисну огорожу навколо пам'ятника Катерині ІІ

В Одесі спорудили захисну огорожу навколо пам'ятника Катерині ІІ.

В Одесі спорудили захисну огорожу навколо пам'ятника Катерині ІІ. Фото: suspilne.media

Події
06 листопада 2022 09:25

Пам'ятник "Засновникам Одеси", також відомий як пам'ятник Катерині II, закрили дерев'яною огорожею. Про це повідомляють очевидці.

Тепер постамент пам'ятника, на якому останнім часом виднілися плями червоної фарби, лайливі написи і зображення двоголового птаха повністю прихований від сторонніх очей. Ймовірно, такі заходи вжили, щоб зберегти пам'ятник від подальших актів вандалізму доти, доки депутати міської ради не ухвалять остаточного рішення щодо його подальшої долі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Нагадаємо, 4 листопада стали відомі підсумки голосування, присвяченого подальшій долі пам'ятника "Засновникам Одеси" (Катерині II), яке проходило на платформі "Соціально активний громадянин" у період з 20 вересня по 20 жовтня. Більшість одеситів, які брали участь у голосуванні, підтримали ідею демонтажу пам'ятника з Катерининської площі.

Мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що особисто голосуватиме за демонтаж пам'ятника і перенесення його до парку Імперського та Радянського минулого.

Подальшу долю пам'ятника Катерині ІІ вирішать на найближчій сесії міської ради.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах