В Одесі судитимуть агента ФСБ на прізвисько "Професор"

В Одесі судитимуть агента ФСБ на прізвисько "Професор".

В Одесі судитимуть агента ФСБ на прізвисько "Професор". Фото: Facebook-сторінка Одеської обласної прокуратури

Події
02 жовтня 2022 14:17

В Одесі перед судом постане агент ФСБ під псевдонімом "Професор", який вербував людей та зливав інформацію ворогові. Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, фігуранта після 24 лютого завербували представники ФСБ РФ. Відтоді чоловік допомагав їм у проведенні підривної діяльності проти України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За дорученням ФСБ агент збирав інформацію про розташування блокпостів, кількість і озброєння українських захисників, сили протиповітряної оборони, командні пункти, правоохоронні органи та спецслужби, промислові об'єкти на території Одеського регіону, а також відомості про місця ураження ракетними ударами. Крім того, зрадник розвідував способи укріплення штабу Оперативного командування "Південь", Одеської ОВА, СБУ та ГУНП в Одеській області, розповідав ФСБ про суспільно-політичну обстановку в Одесі та вербував мешканців Одеської області для подальшої співпраці зі спецслужбами країни-агресора.

  • В Одесі судитимуть агента ФСБ на прізвисько "Професор" фото
  • В Одесі судитимуть агента ФСБ на прізвисько "Професор" фото 1
  • В Одесі судитимуть агента ФСБ на прізвисько "Професор" фото 2
  • В Одесі судитимуть агента ФСБ на прізвисько "Професор" фото 3

В Одесі судитимуть агента ФСБ на прізвисько "Професор" фото

Фото: Facebook-сторінка Одеської обласної прокуратури

Інформацію у вигляді текстових повідомлень та координат з фото- та відеосупроводом колаборант передавав своїм "кураторам" щодня і отримував за це грошову винагороду на картковий рахунок.

Для забезпечення ворога інформацією про військові та стратегічні об'єкти по всій Україні "Професор" залучив свого знайомого з Івано-Франківська, який також підтримував ідею об'єднання Росії, Білорусі та України в єдине державне утворення під керівництвом РФ.

Зрадник попався на гарячому на початку серпня під час виконання чергового завдання ворога біля Одеської ОВА. Під час обшуків у нього вилучили придбаний за кошти ФСБ мобільний телефон, який колаборант використовував у протиправній діяльності.

Прокурори Одеської обласної прокуратури направили до Приморського районного суду обвинувальний акт за фактом державної зради, передбаченим частиною другою статті 111-1 Кримінального кодексу України. За цей злочин Законом передбачено довічне ув'язнення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах