В Одесі затримали групу осіб за здирництво грошей у місцевого підприємця

В Одесі затримали групу осіб за здирництво грошей у місцевого підприємця.

В Одесі затримали групу осіб за здирництво грошей у місцевого підприємця. Фото: sud.ua

Події
08 лютого 2023 10:34

В Одесі затримали групу осіб за здирництво грошей у місцевого підприємця. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Одеської області.

Погрозивши фізичною розправою, спільники вимагали у потерпілого сплатити їм 4000 доларів США неіснуючого боргу. Поліцейські затримали зловмисників, як тільки вони організували зустріч із підприємцем, щоб "дотиснути" на нього. Наразі фігурантам вже повідомили про підозру в частині четвертій статті 189 Кримінального кодексу України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці встановили, що чоловіки, володіючи певною інформацією про 30-річний одесит, який займається підприємницькою діяльністю, вступили у злочинну змову, щоби нажитися на ньому. Через один з мобільних додатків для обміну повідомленнями зловмисники зажадали від чоловіка сплатити їм 4000 доларів США нібито як повернення боргу, пригрозивши фізичною розправою у разі невиконання ультиматуму.

Про віртуальних здирників потерпілий повідомив правоохоронців, і вони встановили особи правопорушників. Спільників затримали, як тільки вони організували зустріч із потерпілим, щоб "дотиснути" на нього, щоб сплатив "грошове зобов'язання".

Поліцейські зібрали достатньо доказів і повідомили фігурантам про підозру у здирстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та в умовах воєнного стану. Цей злочин передбачено частиною четвертою статті 189 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Правопорушникам обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах