В Одесі затримали трьох шанувальників Кремля

В Одесі затримали трьох шанувальників Кремля.

В Одесі затримали трьох шанувальників Кремля. Фото ілюстративне: od.npu.gov.ua

Події
01 жовтня 2022 22:08

В Одесі викрили ще трьох шанувальників "російського світу". Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Одеської області.

Так, правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі 27-річному чоловікові та жінкам віком 58-ми та 67-ми років.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Поліцейські встановили, що обидві затримані одеситки з початку повномасштабного вторгнення РФ розповсюджували через заборонені в Україні соцмережі "Однокласники" та "ВКонтакті" антиукраїнський контент. У своїх публікаціях пропагандистки схвалювали загарбницькі дії Росії та закликали до підтримки рішень окупантів.

Не менш "відзначився" і затриманий одесит. Він, перебуваючи в громадському місці, публічно заявив, що війна в Україні є спецоперацією, а також закликав людей підтримати владу країни-агресора і посягнути окупантам на вірність у разі, якщо вони захоплять Одесу.

Усім фігурантам повідомили про підозру у кримінальному правопорушенні, передбачену частиною першою статті 111-1 Кримінального кодексу України ("Колобараційна діяльність"). За законом, за державну зраду порушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна або без такої.

Наразі триває слідство.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах