В Одеській ОВА відреагували на відмову від зерна у Лівані

На Одещині ОВА відреагували на відмову від зерна в Лівані.

На Одещині ОВА відреагували на відмову від зерна в Лівані. Фото: Олександр Курбаков/facebook.com

Події
09 серпня 2022 13:35

На Одещині відреагували на відмову від зерна України в Лівані. Про це в ефірі 24 каналу розповів речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

За його словами, покупець у Лівані відмовився прийняти вантаж кукурудзи, доставлений із українського порту. Причиною відмови можуть бути бізнес-інтереси приватного підприємця.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, судно RAZONI доставило 26 тисяч тонн кукурудзи до порту Лівану. Однак покупець пояснив відмову від вантажу затримкою термінів доставки понад п'ять місяців.

"Йдеться про приватного підприємця. Я навіть чув, що він послався на те, що кукурудза вже не тієї якості, адже довго стояла в порту на судні", - зазначив представник Одеської ОВУ.

Представник Одеської ОВА наголосив, що в цій ситуації є два важливі аспекти. По-перше, вантаж пройшов ретельний фітоконтроль. Судно не могло йти з кукурудзою, яка вже не годиться до вживання. По-друге, існують відповідні бізнес-схеми.

Експерти припускають, що покупець може намагатись отримати певні страхові виплати.

Представник Одеської ОВА додав, що випадок відмови від українського зерна – це виняток. Покупець цієї кукурудзи обов'язково знайдеться. Адже у світі є попит на українські зернові, – наголосив Братчук.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах