В Одеській області затримують виплати переселенцям: в ОВА пояснили, чому

В Одеській області затримують виплати переселенцям: в ОВА пояснили, чому.

В Одеській області затримують виплати переселенцям: в ОВА пояснили, чому. Фото ілюстративне: segodnya.ua

Події
28 грудня 2022 19:32

У грудні в Одеській області виникають затримки виплат для внутрішніх переселенців. Про це повідомила директор департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОВА Тетяна Дементьєва.

У єдиній базі внутрішньо переміщених осіб з 2014 року зареєструвалося майже 213 тисяч осіб, а з 24 лютого поточного року до сьогодні – майже 137 тисяч. Станом на 27 грудня допомогу на суму 267 мільйонів гривень нарахували понад 92 тисячам внутрішніх переселенців.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Глава департаменту зазначила, що сьогодні однією з причин затримки у призначенні та виплаті допомоги переселенцям є відсутність швидкого реагування на запити від розробника бази даних. Проблемні питання розглядають спільно із Міністерством соціальної політики.

Відео: facebook.com/oda.odesa

Показово, що кількість внутрішніх переселенців у нашому регіоні зростає щодня. Наприклад, лише цього тижня до Одеси прибули півтори тисячі переселенців із Херсонської області та понад 400 – з Миколаєва. Водночас, за даними ОВА, більшість внутрішньо переміщених осіб виїжджають з нашої області на захід країни або взагалі за кордон.

За даними центру зайнятості регіону, 219 підприємств області працевлаштували майже пів тисячі переселенців. Ще понад дві тисячі внутрішньо переміщених осіб у регіоні отримують допомогу по безробіттю.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах