Військовий експерт прокоментував карту "можливого" наступу армії РФ на Одесу

Військовий експерт прокоментував карту можливого наступу армії РФ на Одесу.

Військовий експерт прокоментував карту можливого наступу армії РФ на Одесу. Фото: t.me/odessa_typical

Події
26 серпня 2022 19:03

Проросійський Telegram-канал опублікував карту нібито наміченого на пізню осінь "блокування Одеси", проте, на думку військового експерта Олександра Коваленка, така карта скоріше є спробою морально-психологічного тиску на місцевих мешканців та ЗСУ, ніж яким-небудь реальним планом. Про це аналітик розповів "Суспільному".

Військовий експерт наголосив, що станом на сьогодні бойові дії, пов'язані з окупацією, оточенням та блокуванням Одеси та Одеської області російськими окупаційними військами, неможливі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Наприклад, висадити десант ворог не зможе через те, що берегову лінію Одеської та Миколаївської областей захищено протикорабельними ракетними комплексами, зокрема "Нептунами" та "Гарпунами". Крім того, для десантування необхідна підтримка з повітря, тобто до повітряного простору України мають зайти російські гелікоптери та винищувальна авіація, а це неможливо, оскільки нашу область надійно захищає протиповітряна оборона.

Варіант наступу росіян з боку Придністров'я, на думку Олександра Коваленка, також є малоймовірним. Експерт вважає, що формування, які перебувають на Придністров'ї, не здатні здійснювати будь-які бойові дії, бо для цього їм не вистачає і особового складу, і техніки на озброєнні.

"Якщо ми говоримо про небезпеку окупації, то тільки після того, як будуть окуповані Миколаїв та Миколаївська область. Ось тоді можна говорити про те, що справді є загроза для Одеської області. Проте на сьогодні вони не мають ресурсу, щоб здійснювати ось такі окупаційні дії ", – заявив Олександр Коваленко.

Водночас військовий експерт зазначив, що головною загрозою і для Одеси, і для Одеської області залишаються ракетні обстріли, які можуть продовжуватися найближчим часом.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах