Влітку в Одесі та області прогнозують сильну посуху

Влітку в Одесі та області прогнозують сильну посуху.

Влітку в Одесі та області прогнозують сильну посуху. Фото: kurs.com.ua

Події
25 травня 2022 17:28

Україну та Одеську область  чекає посушливе літо, що призведе до несприятливих умов для вирощування сільськогосподарських культур. Такий прогноз на літо надає ректор Одеського державного екологічного університету Сергій Степаненко. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Думську.

За його словами, з весни Одеська область вийшла з недостатнім вологозапасом у ґрунті. Причиною стала посушлива весна. Прогнози, які є на літо, говорять про те, що два місяці з трьох – липень та серпень будуть дуже посушливими. Таким чином, умови для проростання сільськогосподарських культур складаються не дуже хороші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Степаненко прогнозує, що на Україну чекає посуха на рівні 2019-го року, коли через недостатню кількість опадів постраждали близько 50% посівів озимих.

Нагадаємо, що у четвер, 26 травня, в Одесі та області погіршиться погода. Починаючи з сьогоднішньої ночі, завтра вранці та вдень очікуються дощ, грози та пориви вітру 15-25 метрів за секунду. Рівень загрози жовтий.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах