Вже понад 30 осіб: в Одесі зросла кількість людей, які отруїлися "Тирамісу" з супермаркету

Вже понад 30 осіб: в Одесі зросла кількість людей, які отруїлися "Тирамісу" із супермаркету.

Вже понад 30 осіб: в Одесі зросла кількість людей, які отруїлися "Тирамісу" із супермаркету. Фото: facebook.com/oolcmoz

Події
16 липня 2022 16:36

Кількість хворих після вживання "Тирамісу", придбаного в одному з одеських супермаркетів, перевищила три десятки осіб. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на прес-службу Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Так, у період з 8 по 15 липня до лікарні потрапили 29 осіб, зокрема семеро дітей. Ще двоє хворих перебувають на амбулаторному лікуванні. Тяжкість перебігу захворювання середня. Станом на 15 липня двох пацієнтів, зокрема одну дитину, виписали. За даними лабораторних досліджень, у 20 хворих, серед яких троє дітей, виявили сальмонелу Ентеретідіс.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

З метою визначення джерела та факторів передачі інфекції було проведено бактеріологічні обстеження 17 співробітників кондитерського цеху та шести родичів людей, які отримали отруєння. Також відібрали 28 проб харчових продуктів, 40 змивів з об'єктів зовнішнього середовища та одну пробу питної води. За попередніми даними, сальмонела була виділена з кондитерського виробу "Тирамісу" та змивів з об'єктів зовнішнього середовища. На даний момент продовжується ідентифікація біологічних патогенних агентів.

Нагадаємо, у період з 8 по 12 липня Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб отримав 15 екстрених повідомлень про госпіталізацію людей із симптомами гастроентероколіту та харчової токсиконфекції до міської клінічної інфекційної лікарні та Багатопрофільного медичного центру університетської клініки. Усі постраждалі перед отруєнням їли придбаний в одному з одеських супермаркетів десерт "Тирамісу". Також Vgorode повідомляв про те, що станом на 13 липня кількість людей, які отруїлися солодкими ласощами, досягла 23 осіб, а станом на 14 липня - 25.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах