З портів Великої Одеси вийшли п'ять суден, а до порту Чорноморськ зайшло судно під завантаження

З портів Великої Одеси вийшли п'ять суден, а до порту Чорноморськ зайшло судно під завантаження.

З портів Великої Одеси вийшли п'ять суден, а до порту Чорноморськ зайшло судно під завантаження. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Події
02 жовтня 2022 13:12

У рамках "зернової ініціативи" до порту Чорноморськ зайшло під завантаження п'яте судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

Так, сьогодні, 2 жовтня, до порту Чорноморськ прибуло під завантаження судно NEW ISLAND. Після завантаження пшеницею цей балкер вирушить до Сомалі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також сьогодні з портів Одеса, Чорноморськ та Південний вийшли п'ять суден із 114,7 тисячами тонн агропродукції для країн Африки та Європи. Серед них балкер ARGO 1, що перевозить 31 тисячу тонн кукурудзи до Єгипту, і балкер DOGA K з десятьма тисячами тонн пшениці для Тунісу.

З портів Великої Одеси вийшли п'ять суден, а до порту Чорноморськ зайшло судно під завантаження.З портів Великої Одеси вийшли п'ять суден, а до порту Чорноморськ зайшло судно під завантаження. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортували вже 5,8 мільйонів тонн агропродукції. Загалом із українських портів вийшли 257 суден із продовольством, спрямованим до країн Азії, Європи та Африки.

Нагадаємо, 1 жовтня в рамках реалізації "зернової ініціативи" з портів Одеса, Чорноморськ та Південний вийшли 11 суден, на борту яких знаходиться 217,6 тисяч тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. Зокрема, з Одеського порту вийшов балкер QUENN LILA, який перевозить 29 тисяч тонн ячменю до Лівії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах