З портів Великої Одеси вийшли п'ять суден із продовольством для Кореї, Китаю, Бельгії і Єгипту

З портів Великої Одеси вийшли п'ять суден із продовольством для Кореї, Китаю, Бельгії і Єгипту.

З портів Великої Одеси вийшли п'ять суден із продовольством для Кореї, Китаю, Бельгії і Єгипту. Фото: aa.com.tr

Події
20 листопада 2022 10:44

19 листопада з портів Великої Одеси вийшли п'ять суховантажних суден із українським продовольством. Про це повідомили у пресслужбі Спільного координаційного центру.

На борту суховантажів, які вчора вирушили з портів Одеської області, знаходиться понад 244 тисячі тонн зерна та іншого продовольства.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Судна Captain Adams з 62 тисячами тонн кукурудзи і Tasos з 65 тисячами тонн пшениці прямують до Республіки Корея. Судно Panagia Kanala доставить до Бельгії 44,9 тисячі тонн ріпаку. Суховантаж Odysseus N перевезе до Китаю 62 843 тонни соняшникового шроту, а судно Annabella переправить до Єгипту 9,4 тисячі тонн соєвих бобів.

На даний момент 70 суден очікують заходу до українських портів, а ще 26 завантажених суден готуються до огляду в турецьких територіальних водах.

Загалом за час роботи "Зернової угоди" із трьох портів Одеської області станом на 19 листопада вдалося експортувати 11 489 106 тонн зерна та іншої агропродукції.

Нагадаємо, 19 листопада з українського порту вирушило восьме судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН у рамках допомоги країнам Африки та Азії – балкер BOZBURUN-M з 40 тисячами тонн пшениці для Ефіопії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах