За два дні з портів Одеської області "зерновим коридором" вийшли дев'ять суден

За два дні з портів Одеської області "зерновим коридором" вийшли дев'ять суден.

За два дні з портів Одеської області "зерновим коридором" вийшли дев'ять суден. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Події
19 листопада 2022 14:35

За останні два дні з портів Великої Одеси вийшли дев'ять суден із 162 тисячами тонн агропродукції для країн Африки, Азії і Європи. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

Зокрема, сьогодні, 19 листопада, з українського порту вирушив балкер BOZBURUN-M із 40 тисячами тонн пшениці для Ефіопії. Це вже восьме судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН у рамках допомоги країнам Африки та Азії.

Із порту Великої Одеси вирушив балкер BOZBURUN-M.Із порту Великої Одеси вирушив балкер BOZBURUN-M. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Наразі у портах Великої Одеси перебувають під обробкою 26 суден. На них завантажують мільйон тонн української агропродукції.

За останні два дні із портів Великої Одеси вийшли дев'ять суден.За останні два дні із портів Великої Одеси вийшли дев'ять суден. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Загалом із 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли 475 суден, які експортували 11,2 мільйона тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Нагадаємо, "Ініціативу щодо безпечного транспортування агропродукції через Чорне море" продовжили ще на 120 днів. Відповідне рішення ухвалили у Стамбулі. Гарантами виконання угоди, як і раніше, залишаються ООН і Туреччина.

Також ми повідомляли про те, що 15 листопада з порту Одеса вирушило судно NORD VIND із 27 тисячами тонн української продовольчої пшениці для Ефіопії. Кількості пшениці, що знаходиться на борту NORD VIND, достатньо для того, щоб протягом року прогодувати майже сто тисяч людей.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах