З порту Одеса вийшло перше судно з гуманітарною пшеницею для Ефіопії

З порту Одеса вийшло перше судно з гуманітарною пшеницею для Ефіопії.

З порту Одеса вийшло перше судно з гуманітарною пшеницею для Ефіопії. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Події
16 листопада 2022 19:18

Учора, 15 листопада, з порту Одеса вирушило перше судно NORD VIND із 27 тисячами тонн української продовольчої пшениці для Ефіопії. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Кількості пшениці, що знаходиться на борту NORD VIND, достатньо для того, щоб протягом року прогодувати майже сто тисяч людей.

З Одеського порту вирушило судно з гуманітарною пшеницею для Ефіопії.З Одеського порту вирушило судно з гуманітарною пшеницею для Ефіопії. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Цей вантаж відправили за підтримки уряду Німеччини і Світової продовольчої програми ООН. Він рухається "зерновим коридором" у складі каравану з восьми суден, які експортують 269 тисяч тонн української агропродукції до країн Африки, Азії і Європи. Зокрема сорок тисяч української пшениці для Ефіопії везе балкер BOZBURUN M, зафрахтований Організацією Об'єднаних Націй.

Відео: facebook.com/uspa.gov.ua

За ініціативи Володимира Зеленського Україна запропонувала світу гуманітарну програму Grain from Ukraine. Її суть полягає в закупівлі розвиненими країнами українського зерна для тих країн Африки і Азії, які вже сьогодні не мають достатньо їжі. Координацію реалізації програми забезпечує керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Grain from Ukraine передбачає щомісячне відправлення до десяти суден із українським зерном. Успішна реалізація програми допоможе до кінця весни 2023 року врятувати від голоду понад п'ять мільйонів людей.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах