За пшеницею для Сомалі: до порту Одеса в рамках програми допомоги бідним країнам зайшло третє судно

За пшеницею для Сомалі: до порту Одеса в рамках програми допомоги бідним країнам зайшло третє судно.

За пшеницею для Сомалі: до порту Одеса в рамках програми допомоги бідним країнам зайшло третє судно. Скриншот відео facebook.com/MinInfra.UA

Події
02 грудня 2022 20:20

У рамках програми GrainFromUkraine до порту Одеса зайшло під завантаження третє за рахунком судно – балкер Neva, який доставить 25 тисяч тонн гуманітарної пшениці для Сомалі. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

Також сьогодні у порту Чорноморськ завершать завантаження судна BC Callisto. Цей балкер експортує 30 тисяч тонн української пшениці до Ефіопії.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Україна системно виконує свої зобов'язання в рамках "Зернової ініціативи" і продовжує працювати над розвитком ініціативи Президента Володимира Зеленського Grain from Ukraine. Ми вдячні країнам-учасницям проєкту та впевнені, що спільними зусиллями зможемо не лише боротися зі світовим голодом, а й зберегти для України статус ключового експортера агропродукції", – заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Відео: facebook.com/MinInfra.UA

У рамках "Зернової ініціативи" сьогодні з портів Великої Одеси вийшли сім суден із 287,4 тисячами тонн агропродукції для країн Азії. Серед суден, які сьогодні вирушили з українських портів, балкер AL SAAD, на борту якого знаходяться 55 тисяч тонн пшениці для Індонезії, яка потерпає від продовольчої кризи.

Загалом з початку роботи "зернового коридору" Україна експортувала 12,7 мільйона тонн агропродукції.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах