Забороняв музиканту співати українською мовою: в Одесі затримали любителя "російського світу"

Забороняв музиканту співати українською мовою: в Одесі затримали любителя "російського світу".

Забороняв музиканту співати українською мовою: в Одесі затримали любителя "російського світу". Фото: скриншот відео телеграм-каналу "Одеса INFO"

Події
16 липня 2022 19:17

В Одесі правоохоронці оголосили про підозру 36-річному одеситу, який накинувся на вуличного музиканта через те, що той виконував пісні українською мовою. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на прес-службу ГУНП в Одеській області.

Інцидент трапився кілька днів тому на території парку Перемоги.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Почувши, що 62-річний городянин виконує авторську композицію українською мовою, порушник почав вимагати в музиканта, щоб той припинив співати, після чого штовхнув мікрофон виконавця і втік з місця конфлікту.

Про подію поліції повідомив сам потерпілий. Правоохоронці одразу встановили особу порушника та оголосили йому підозру за частиною першою статті 296 Кримінального кодексу України ("Хуліганство").

За хуліганство чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи арешт на строк до шести місяців, або ж позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, тиждень тому в одному з одеських магазинів скандальний відвідувач обурився, що продавець спілкується з ним українською мовою, заявив, що є військовослужбовцем і натякнув, що не вважає Одесу українським містом. Втім, після того, як відео інциденту опублікували багато місцевих пабликів, чоловік зізнався, що працює звичайним охоронцем, не має жодного відношення ані до ЗСУ, ані до ТРО, готовий захищати Батьківщину та визнає, що Одеса – це Україна.

Також ми повідомляли про те, що співробітник Одеського зоопарку отримав три роки умовного ув'язнення за заклики до сепаратизму та повалення конституційного режиму.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах