Одесу та Кишинів хочуть поєднати євроколією

Одесу та Кишинів хочуть поєднати євроколією.

Одесу та Кишинів хочуть поєднати євроколією. Фото: flickr.com

Транспорт та інфраструктура
17 липня 2023 18:23

В Одеській області можуть побудувати магістральну мережу європейських стандартних шляхів (1435 міліметрів) у поєднанні та взаємодії з мережею ширококолійних залізниць (1520 міліметрів), що існує в країнах. Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Насамперед, планується розвивати поєднання євроколеї між Кишиневом та Одесою. Згодом вже після повномасштабної війни з Росією залізниця стандарту 1435 може з'явитись у напрямку Львів – Тернопіль – Хмельницький – Одеса – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами віце-прем'єра Олександра Кубракова, кінцева мета проекту – розвинути мережу єврошляху всередині України, поєднавши найбільші населені пункти та нові промислові та економічні центри з країнами ЄС. Але для цього потрібно буде переглянути чинні закони та технічні норми, а також інфраструктурні заходи.

Проект українських євроколій є частиною ініціативи "Шляхи солідарності". Це спільна програма України та ЄС, яка передбачає покращення транспортного сполучення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах