У мерії розповіли, що не так із автобусами, які подарував Одесі Регенсбург

У мерії розповіли, що не так із автобусами, які подарував Одесі Регенсбург.

У мерії розповіли, що не так із автобусами, які подарував Одесі Регенсбург. Фото: t.me/odesamasstransit

Транспорт та інфраструктура
21 лютого 13:55

В Одеській мерії нарешті офіційно прокоментували, чому автобуси, подаровані нашому місту мерією Регенсбурга, не можуть вийти на маршрути. Там підтвердили, що їх оформили як гуманітарну допомогу, і тепер використовувати їх у комерційних цілях не можна.

Таким чином поки неможливо зробити так, щоб сьогодні вони працювали на маршрутах і місто брало плату за проїзд. Розмитнити автобуси теж не можна, тому що вони мають екологічний стандарт євро-4 і такий транспорт не можна ввозити в Україну, не переобладнавши двигун під екостандарт, що діє.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами мера Одеси Геннадія Труханова, проблеми із автобусами виникли й у інших містах України. Наразі питання намагаються вирішити у міністерстві інфраструктури.

Одеська мерія планувала запустити їх на лінію нового муніципального маршруту, що з'єднує вулицю Семена Палія з центром міста, найближчим часом.

Нагадаємо, місто-побратим Регенсбург і благодійна організація Space Eye надали Одесі десять 18-метрових автобусів, п'ять з яких мали вже вийти на лінію.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах