На честь захисників Зміїного та "Азовсталі": на Одещині перейменували дві вулиці

На честь захисників Зміїного та "Азовсталі": на Одещині перейменували дві вулиці. || Фото: Арут Папоян/facebook.com

У місті Ізмаїл на Одещині з'явилися вулиці, названі на честь прикордонників та морських піхотинців з острова Зміїний, а також захисників маріупольського заводу "Азовсталь". Про це повідомили у пресслужбі Ізмаїльського прикордонного загону.

Такому рішенню, ухваленому Ізмаїльською міською радою, передувало громадське обговорення на електронних платформах Google Forms, де містяни більшістю голосів підтримали назву на честь героїв-прикордонників та героїв морських піхотинців, які стали символом опору українського народу.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У результаті вулицю Толбухіна перейменували на вулицю Захисників Зміїного, а Краснодонська вулиця тепер зветься Героїв Азовсталі.

Нагадаємо, в січні поточного року в Ізмаїлі демонтували пам'ятник Пушкіну і перейменували сквер, названий на честь російського поета та письменника, на Літературний, а наприкінці грудня 2022 року на Одещині перейменували селище Суворове на Бессарабське.

Також ми повідомляли про те, що в Одесі може з'явитися вулиця, названа на честь національного поета Румунії та Республіки Молдова, письменника, публіциста, журналіста та етнографа Міхая Емінеску.

Последние новости