Під Одеською мерією відбувається черговий пікет проти витратних тендерів під час війни

Під Одеською мерією відбувається черговий пікет проти витратних тендерів під час війни. || Фото: t.me/odesalivetv

9 вересня біля будівлі Одеської мерії знову зібралися люди, які протестують проти витратних тендерів у воєнний час, зокрема, проти реконструкції Київського районного суду та Театру юного глядача. Про це повідомляють очевидці.

[telegram post="odesalivetv/42434" desc=""]

Відео: t.me/odesalivetv

Учасники пікету вимагають скасувати багатомільйонні тендери та спрямувати кошти на потреби ЗСУ. Загалом участь в акції беруть близько тисячі осіб. Люди тримають у руках плакати з написами "Коли у ЗСУ буде все добре, тоді можете робити ремонти", "Дрони=життя", "Дрони та турнікети, а не ремонти! Все для ЗСУ!" та скандують: "Гроші на ЗСУ!"

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Фото: t.me/odesalivetv

"Ми вийшли не проти влади, а до влади, щоб вона нас почула. Ми просимо і вимагаємо, ми вже не знаємо як достукатися до влади, щоб вона почула, що ми вимагаємо витрачати податки на допомогу військовим, на турнікети, човни, автомобілі для евакуації, а натомість щодня бачимо тендери: суди, ялинки, фасади, барабани," – заявила голова одеського волонтерського фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова.

[telegram post="OdessaDumskayaNet/63124" desc=""]

Відео: t.me/OdessaDumskayaNet

Нагадаємо, 8 серпня на Prozorro Управління капітального будівництва Одеської міськради опублікувало тендер на реконструкцію будівлі Київського районного суду на вулиці Варненська, 3А. Роботи оцінили у 106,2 мільйона гривень. Також оголосили тендер на ремонт покрівлі та фасадів будівлі Театру юного глядача імені Юрія Олеші: такі роботи оцінили більш ніж у 31 мільйон гривень.

На сесії Одеської міської ради 25 серпня більшість депутатів підтримали рішення відремонтувати суд, проте фракції "Європейська солідарність" та "Слуга народу" звернулися до мера з вимогою скасувати тендер.

Перша акція протесту відбулася 28 серпня. Тоді волонтерка Катерина Ножевнікова вийшла на Думську площу з пікетом. Її підтримали інші активісти та небайдужі громадяни. Мітинг проти багатомільйонних тендерів проходив під стінами мерії і в День міста, 2 вересня. Мер Одеси Геннадій Труханов вийшов до протестувальників лише на восьмий день пікетів, 5 вересня.

3 вересня в Одесі попередньо обрали підрядника, який відповідатиме за ремонт Театру юного глядача, а 5 вересня Управління капітального будівництва Одеської міськради, незважаючи на протести, уклало договір із переможцем тендеру на реконструкцію Київського районного суду за понад 106 мільйонів гривень.

Последние новости