Є загиблі та поранені, під ударом опинилося судно: наслідки балістичної атаки на Одеську область (оновлено)

Ракета в небі. || Фото ілюстративне: depositphotos.com

Увечері в середу, 9 жовтня, росіяни завдали чергової атаки балістикою по портовій інфраструктурі Одеської області. Унаслідок цієї атаки загинуло п'ятеро людей, а ще дев'ятеро зазнало поранень.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Усі постраждалі є українцями. Наразі їм надають медичну допомогу. П'ятеро поранених у важкому стані.

Під час атаки ушкоджень зазнало цивільне судно під прапором Панами – контейнеровоз Shui Spirit. За останні чотири дні це вже третє іноземне судно, яке атакувала Росія.

Нагадаємо, у ніч проти 6 жовтня внаслідок балістичного удару зазнав руйнувань суховантаж PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс. На борту цього судна було близько шістьох тонн зерна кукурудзи для експорту.

Також ворог вдарив по Одесі балістикою ввечері 7 жовтня. Балістична ракета влучила в цивільне судно OPTIMA під прапором Палау. Загинув 60-річний українець – працівник приватної компанії. Також зазнали травмувань п'ятеро іноземців.

ОНОВЛЕНО О 22:35: Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що внаслідок ворожої атаки загинуло шестеро людей. Поранених восьмеро, четверо з них перебувають у важкому стані.

ОНОВЛЕНО О 22:55: Прокурори розпочали розслідування атаки на протипортову інфраструктуру Одеської області ввечері 9 жовтня за фактом порушення законів та звичаїв війни (частина друга статті 438 Кримінального кодексу України). Огляд триває, дані стосовно остаточної кількості загиблих та постраждалих, а також повного переліку руйнувань та пошкоджень встановлюються. Прокурори спільно з іншими правоохоронцями фіксують наслідки збройної агресії РФ.

ОНОВЛЕНО О 23:35: Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що кількість поранених зросла до 11 осіб. Семеро людей у важкому стані. Лікарі надають постраждалим усю необхідну допомогу.

Последние новости