Осінній вечір у філармонії і прогулянка Другим християнським цвинтарем: куди піти в Одесі цими вихідними

Осінній вечір у філармонії і прогулянка Другим християнським цвинтарем: куди піти в Одесі цими вихідними.

Осінній вечір у філармонії і прогулянка Другим християнським цвинтарем: куди піти в Одесі цими вихідними. Фото: tic.in.ua

Дозвілля та їжа
18 листопада 2022 06:34

Найближчими вихідними в Одесі відбудуться цікаві спектаклі, концерти і зустрічі.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в нашому місті цієї суботи та неділі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ЗУСТРІЧ "МОВА, ЯКОЮ ГОВОРЯТЬ"

В Одесі відбудеться захід, присвячений українській мові.В Одесі відбудеться захід, присвячений українській мові. Фото: vsiknygy.com.ua

Захід, присвячений українській мові і її поширенню. На відвідувачів чекають розмови, читання, дискусії, українське мистецтво та україномовна музика. Організатори зазначають, що для когось цей захід може стати приводом для переходу на українську мову, а іншим допоможе дізнатися про щось нове і розширити свій словниковий запас.

АДРЕСА: кав'ярня Salute, вулиця Віце-Адмірала Жукова, 3/7

КОЛИ: 19 листопада з 12:00 до 18:00

ВАРТІСТЬ: вхід – безкоштовно, активності – за донати

ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНИЙ ЕТЮД "А МИ НАШУ СЛАВНУ УКРАЇНУ РОЗВЕСЕЛИМО!"

У Театрі юного глядача покажуть літературно-музичний етюд "А ми нашу славну Україну розвеселимо!"У Театрі юного глядача покажуть літературно-музичний етюд "А ми нашу славну Україну розвеселимо!" Фото ілюстративне: freepik.com

Літературно-музичний етюд на одну дію "А ми нашу славну Україну розвеселимо!" Захід присвячений захисникам України. Для підняття бойового настрою населення протягом вечора зі сцени прозвучать вірші про Україну, сучасні вірші про війну, байки, жарти і пісні. Не обійдеться й без танців.

АДРЕСА: Театр юного глядача, вулиця Грецька, 48А

КОЛИ: 19 листопада о 17:00

ВАРТІСТЬ: 150 гривень

СПЕКТАКЛЬ "МАЛЕНЬКИЙ ПРИНЦ"

Вистава "Маленький принц".Вистава "Маленький принц". Фото: odessa.detivgorode.ua

Вистава за мотивами однойменної казкової повісті Антуана де Сент-Екзюпері. Маленький принц подорожує різними планетами і знайомиться з їхніми мешканцями. Це історія про пізнання себе і світу, дорослішання, відкриття важливих істин і, звичайно ж, про те, що ми відповідаємо за тих, кого приручили.

АДРЕСА: Театр юного глядача, вулиця Грецька, 48А

КОЛИ: 19 листопада о 12:00

ВАРТІСТЬ: 150 гривень

ЗУСТРІЧ "ШЛЯХ СВОБОДИ"

В Одесі відбудеться зустріч, присвячена Дню гідності та свободи.В Одесі відбудеться зустріч, присвячена Дню гідності та свободи. Фото: journal-neo.org

Напередодні Дня гідності та свободи, який в Україні відзначають 21 листопада, а також річниці Помаранчевої революції і Революції Гідності відбудеться зустріч із директором Одеського обласного центру патріотичного виховання і організації дозвілля дітей та молоді Наталією Михайленко.

АДРЕСА: Одеська обласна бібліотека для юнацтва, вулиця Академіка Корольова, 46

КОЛИ: 19 листопада о 15:00

ВАРТІСТЬ: безкоштовно

СПЕКТАКЛЬ "ДОН ЖУАН"

Вистава "Дон Жуан".Вистава "Дон Жуан". Фото: concert.ua

Вистава про пригоди невтомного гульвіси, веселуна і благура Дон Жуана, який любить жінок та користується їх взаємністю. Поворот у долі героя відбувається у момент, коли його виганяють із рідного міста.

Організатори відзначають, що ця вистава – це "яскрава, святкова історія кохання і краси, великодушністі та мудрості, з елементами музики, танців, трюків і спецефектів".

Також глядачам належить познайомитися з гробокопами Умберто і Маурісіо, тому без філософських міркувань про народження, смерть та походження людини цей вечір не обійдеться.

АДРЕСА: Будинок клоунів, вулиця Ольгіївська, 23

КОЛИ: 19 листопада о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 180 до 350 гривень (квитки можна придбати в день вистави в касі театру Маски)

СПЕКТАКЛЬ "ДВАНАДЦЯТЬ СТІЛЬЦІВ"

Вистава "Дванадцять стільців".Вистава "Дванадцять стільців". Фото: muzkomediya.com

Вистава за мотивами роману Іллі Ільфа та Євгена Петрова "Дванадцять стільців".

Кіса Вороб'янінов разом із Остапом Бендером шукають діаманти, які покійна теща Вороб'янінова сховала в одному зі стільців. Проблема в тому, що стільців у столовому гарнітурі було дванадцять, і зараз вони належать різним людям. Крім того, на коштовності полює священик Федір.

АДРЕСА: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 19 листопада о 15:00

ВАРТІСТЬ: від 80 до 300 гривень

ОДНОАКТОВІ БАЛЕТИ "ШОПЕНІАНА" І "БОЛЕРО"

Балет "Шопеніана".Балет "Шопеніана". Фото: operahouse.od.ua

Хореографічна сюїта "Шопеніана" – це яскравий приклад класичного балету, в якому поєднуються полонез, мазурка, вальси і прелюдії Фредеріка Шопена. На відміну від ліричної ніжності "Шопеніани" поставлений на музику французького композитора Моріса Равеля балет "Болеро" – це більш пристрасна історія про любовний трикутник, у якому опинилися жінка і двоє чоловіків.

АДРЕСА: Оперний театр, провулок Чайковського, 1

КОЛИ: 19 листопада о 16:00

ВАРТІСТЬ: від 100 до 380 гривень

КОНЦЕРТ "ОСІННИЙ ВЕЧІР У ФІЛАРМОНІЇ"

В Одеській філармонії відбудеться вечір музики німецьких і польських композиторів.В Одеській філармонії відбудеться вечір музики німецьких і польських композиторів. Фото: odessa-life.od.ua

У програмі вечора музика німецьких і польських композиторів: Брамса, Баха, Моцарта, Шопена та Пендерецького. На сцену вийдуть Михайло Ксіда (кларнет), народна артистка України Віола Демидова (рояль), заслужена артистка України Ія Комарова (альт), Амріта Чернишова (вокал), Наталія Петровська (рояль) та Сергій Сеславинський (художнє слово).

АДРЕСА: Одеська філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 20 листопада о 17:00

ВАРТІСТЬ: 100 гривень

ПРОГУЛКА ДРУГИМ ХРИСТИЯНСЬКИМ ЦВИНТАРЕМ

Другий християнський цвинтар.Другий християнський цвинтар. Фото: odessa-future.com.ua

Незвичайна екскурсія Одеським пантеоном. Відвідувачам розкажуть про пивну Брунса в будинку Вагнера, про Віру Холодну і Василя Навроцького, про те, кому Валентин Катаєв присвячував свої вірші, про одеського режисера, з яким відбулася безпрецедентна подія на кінофестивалі, та про інших людей, які прославили наше місто.

АДРЕСА: Центральні ворота Другого християнського цвинтаря, Люстдорфська дорога, 6

КОЛИ: 20 листопада о 12:00

ВАРТІСТЬ: для дорослих – 249 гривень (у день прогулянки – 300 гривень), для дітей від 12 до 18 років і для дорослих від 60 років – 199 гривень, для дітей від семи до 12 років – 99 гривень

ОПЕРА "РІГОЛЕТТО"

Опера "Ріголетто".Опера "Ріголетто". Фото: operahouse.od.ua

Опера у трьох актах на лібрето Франческо Марії П'яве. В основі вистави драма Віктора Гюго "Король забавляється". Вперше цю оперу поставили на сцені у Мілані понад 150 років тому. Образ придворного блазня, дбайливого батька і суворого месника Ріголетто різко протиставляється образу лицемірного герцога. З урахуванням двох антрактів вистава триває дві з половиною години.

АДРЕСА: Оперний театр, провулок Чайковського, 1

КОЛИ: 20 листопада о 16:00

ВАРТІСТЬ: від 100 до 480 гривень

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах