Стендап до Міжнародного жіночого дня та вистава "Карпатський вестерн": куди піти в Одесі цього тижня

Стендап до Міжнародного жіночого дня та вистава "Карпатський вестерн": куди піти в Одесі цього тижня.

Стендап до Міжнародного жіночого дня та вистава "Карпатський вестерн": куди піти в Одесі цього тижня. Фото: omr.gov.ua

Дозвілля та їжа
06 березня 2023 09:24

Вже цього тижня в Одесі відбудуться заходи, присвячені шевченківським дням, пізнавальні лекції та яскраві концерти, а також прем'єра вистави з українським колоритом.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в нашому місті найближчими будніми днями.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ЛЕКЦІЯ "ЖІНКИ СТАРОДАВНЬОЇ ГРЕЦІЇ. ГОЛОС З МИНУЛОГО"

В Одесі пройде лекція про жінок Стародавньої Греції.В Одесі пройде лекція про жінок Стародавньої Греції. Фото: facebook.com/hfcodessa

Завідувач відділу Античності Одеського музею Західного та Східного мистецтва Тетяна Бикадорова розповість про жінок Стародавньої Греції, спогади про які прийшли до нас із глибини тисячоліть з історичних джерел, міфів та витворів мистецтва. Всупереч усім культурним обмеженням і релігійним забобонам, жінкам часто вдавалося досягти не менших успіхів, ніж чоловікам, і заслужити громадську повагу та визнання. Про жінок, які залишили свій слід в історії як правителі, філософи, вчені, гетери і навіть воїни, і йтиметься на лекції.

ДЕ: Красний провулок, 20

КОЛИ: 7 березня о 15:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

ВИСТАВА "КАРПАТСЬКИЙ ВЕСТЕРН"

В Одесі відбудеться прем'єра вистави "Карпатський вестерн".В Одесі відбудеться прем'єра вистави "Карпатський вестерн". Фото ілюстративне: kamendvir.com.ua

Прем'єра вистави з українським колоритом. Дія вистави розгортається у мальовничій місцевості, де мешкають гуцули. Протягом двох дій глядачі насолоджуватимуться запальною живою музикою, слухатимуть веселі пісні, милуватимуться сучасною хореографією та ознайомлюватимуться з українськими традиціями. У "Карпатському вестерні" поєднуються елементи драми, трилера та детективу, тож нудно під час перегляду цієї вистави точно не буде.

ДЕ: Український театр, вулиця Пастера, 15

КОЛИ: 8 та 9 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 150 до 600 гривень

ЛЕКЦІЯ "ТАРАС ШЕВЧЕНКО В ІСТОРІЇ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІОНАЛІСТИЧНОЇ ТРАДИЦІЇ"

В Одесі пройде лекція, присвячена Тарасу Шевченку.В Одесі пройде лекція, присвячена Тарасу Шевченку. Фото: uainfo.org

Доктор історичних наук, доцент, професор кафедри історії України ОНУ імені Іллі Мечникова Олександр Музичко розповість про вплив Тараса Шевченка на українську націоналістичну традицію. Послухати лекцію можна безпосередньо в бібліотеці, а також, якщо буде світло, в онлайн-форматі. Захід відбудеться за підтримки департаменту освіти та науки Одеської ОВА.

ДЕ: Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені Михайла Грушевського, вулиця Троїцька 49/51

КОЛИ: 8 березня о 15:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

СТЕНДАП ДО 8 БЕРЕЗНЯ

Відео: YouTube-канал ВІРІЙ СТЕНДАП

Стендап-коміки Ніколоз Джанашия, Ваня Голованенко, Вюсал Талибов, Аліса Ісаєва, Кирило Осадчий та Богдан Богаченко подарують глядачам гарний настрій та розсмішать їх новими жартами. Частину виручених від концерту коштів спрямують на потреби ЗСУ. Захід розрахований на глядачів віком від 18 років.

ДЕ: Агентство вражень Odessa Factory Group, вулиця Преображенська, 11

КОЛИ: 8 березня о 19:30

ВАРТІСТЬ: 300 гривень

ЛЕКЦІЯ "КУЛЬТУРНЕ ЖИТТЯ ОДЕСИ КІНЦЯ ХІХ — ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТТЯ"

В Одесі відбудеться лекція про культурне життя нашого міста наприкінці XIX та на початку XX століття.В Одесі відбудеться лекція про культурне життя нашого міста наприкінці XIX та на початку XX століття. Фото ілюстративне: Facebook-сторінка "Я Вам расскажу про всю Одессу"

Відомий в Одесі гід-екскурсовод Андрій Дембицький розповість про те, як Одеса надихала українських письменників, як у нашому місті створювався український театр та зароджувався кінематограф, як видавалися часописи, де друкувалася література та які існували громадські гуртки. У вартість участі входять келих вина та легкі закуски. Якщо ж учасник після зустрічі планує сісти за кермо, йому замість вина запропонують склянку виноградного соку чи чай. Забронювати місце можна за телефоном: +38 050 46 24 199.

ДЕ: Олександрівський проспект, 4

КОЛИ: 9 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: 370 гривень

СПЕКТАКЛЬ "СКАЖЕНИЙ ДЕНЬ"

В Одесі покажуть виставу "Скажений день".В Одесі покажуть виставу "Скажений день". Фото: odessa.karabas.com

Детективна комедія на одну дію за мотивами п'єси Євгена Балакіна "Божевільний день". Весілля завжди стає початком захоплюючої подорожі в нове, вже сімейне життя. А ось, куди після цієї знаменної події попливе корабель кохання, передбачити важко. Чим же обернувся шлюб для головних героїв п'єси? Відповідь на це запитання глядачі дізнаються, переглянувши виставу.

ДЕ: Театр юного глядача, вулиця Грецька, 48

КОЛИ: 10 березня о 19:30

ВАРТІСТЬ: 200 гривень

ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ЧИТАННЯ

В Одесі відбудуться шевченківські читання.В Одесі відбудуться шевченківські читання. Фото ілюстративне: facebook.com/odesapatriot1

У річницю смерті Тараса Шевченка в Одесі прочитають його вірші, згадають яскраві факти із біографії Великого Кобзаря, а також обговорять актуальність його пророцтв для українського народу. Поезію продекламують студенти та випускники ОНУ імені Мечникова, а Любов Бондаренко відповідатиме за музичну частину заходу.

ДЕ: Одеська універсальна наукова бібліотека імені Михайла Грушевського, вулиця Троїцька 49/51

КОЛИ: 10 березня о 15:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

АВТОРСЬКИЙ КОНЦЕРТ НАСТІ АНДРЄЄВОЇ

Відео: YouTube-канал Nastya Andreeva

Співачка Настя Андрєєва разом із талановитими музикантами (Євгеній Сісенгалієв – гітара та Олег Резніченко – перкусія) пропонує глядачам надихнутися музичним весняним настроєм та авторськими піснями проєкту Lastochka. Особливим гостем концерту стане метр джазової музики, співак та композитор Вадим Бессараб. Зареєструватися та забронювати місце можна за посиланням. Додаткова інформація за телефоном: +38 097 93 89 118.

ДЕ: Cahoots, вулиця Тираспольська, 4

КОЛИ: 10 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: за попередньою реєстрацією та бронею – 100 гривень, у день концерту: квиток для жінок – 150 гривень, квиток для чоловіків – 200 гривень.

Раніше Vgorode розповідав про те, які цікаві заходи, присвячені Міжнародному жіночому дню, пройдуть в Одесі 6–9 березня.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах