Альтанки та мангали: де в Одесі та передмісті можна смажити шашлики не боячись штрафу

Де можна смажити шашлики в Одесі.

Де можна смажити шашлики в Одесі. Фото: skalodrom.od.ua

Дозвілля та їжа
07 травня 11:39

Багато хто вже не може дочекатися традиційних шашликів і посиденьок з друзями на природі. А якщо дачі немає, це стає проблематично.

Vgorode ділиться з вами місцями, де можна влаштувати пікнік і не боятися штрафів за приготування на свіжому повітрі в Одесі та області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Grill Park у Дюківському

Мiсце для вiдпочинку в Дюковському. || Фото: Vgorode


Не всі знають, але у парку є обладнані дерев'яні альтанки зі столиками та мангалами. Для маленьких та великих компаній. Тут нерідко відзначають різноманітні свята. Місце користується особливою популярністю у сімей з дітьми, оскільки поряд є батути, лабіринти, пісочниця та гойдалка. Поки ваша дитина грається зі своїми однолітками, дорослі можуть спокійно посидіти та поспілкуватися. Якщо ліньки морочитися з продуктами, весь процес приготування їжі може взяти на себе адміністрація.

Оренда маленьких альтанок з мангалами коштуватиме 150 гривень за годину, середня (до 15 осіб) – 175 гривень за годину, велика (до 30 осіб) – 200 гривень за годину.

Адреса: Маловського, 1

Контакти : (093) 352 88 89

База відпочинку "Люстдорф"

[sun_gallery_1261484]

Усі фото: lustdorf-odesa.com.ua

Це відокремлене містечко з критими альтанками, гамаками та мангалами. Альтанки на території комплексу електрифіковані, крім мангалів є столик.

Комплекс має власну велику доглянуту паркову зону. Тут затишні алеї для прогулянок чи пробіжок, тенісний стіл, місце для гри у баскетбол, футбол, альтанки, лавки. Територія комплексу огороджена, є цілодобова охорона.

Вартість оренди альтанки на базі відпочинку у Чорноморці на компанію до 10 осіб – 1500 гривень; за кожного додаткового гостя – доплата 150 гривень. Номери на базі відпочинку коштують від 500 гривень.

Адреса: вулиця Перлина, 3

Контакти : (096)866-39-29, сайт

Скалодром

[sun_gallery_1261461]

Усі фото: skalodrom.od.ua

Тут можна спробувати себе в ролі альпініста-аматора, пожити в кемпінгу, влаштувати посиденьки з шашликами в альтанці з видом на морський берег і навіть зняти будиночок на кілька днів, щоб відпочити (коштуватиме це від 700 до 1500 гривень).

Найбільший плюс - можливість стояти в наметах посеред міста прямо біля моря. Територія охороняється.

Вартість оренди альтанки з мангалом у будні дні – 130-150 гривень з особи, 1300-1500 гривень на компанію до 10 осіб, у вихідні – 150-200 гривень з особи, 1500-2000 гривень на компанію до 10 осіб. Дрова коштуватимуть 300 гривень, вугілля (2,5 кілограм) – 250 гривень, шампура 100 гривень, рідина для розпалювання 100 гривень, сітка для гриля 100 гривень.

Адреса : пляж Аркадія, 27

Контакти : сайт, (050) 316-88-13, (096) 401-61-25

Нью-Васюки

[sun_gallery_1261488]

Усі фото: new-vasyuki.com.ua

"Нью-Васюки" – великий парк розваг просто неба. Острівець етнокультурної спадщини, розташований за кілька кілометрів від Одеси. На території етнопарку обладнана барбекю-зона з альтанками, ґратами та мангалами, а також шампури, вугілля та розпалювачі для вугілля.

На території парку працює міні-зоопарк, дворик із домашніми тваринами, страусина ферма;
містечко майстрів, атракціони, ресторан, музей, готель та лазневий комплекс.

Вхідний квиток – 250-350 гривень, дитячий (для дітей з шести до тринадцяти років включно) та пільговий (для УБД, ВПО, інвалідів першої та другої груп, багатодітних сімей) квитки – 200-300 гривень, вхід для дітей до шести років та іменинників – безкоштовно.

Вартість оренди альтанок у етнопарку: за 12 місць – 500 гривень, за 22 – 800 гривень, за 40-60 – 1200 гривень.

Адреса : село Молодіжне, Великодолинська дорога, 11 (між Великою та Малою Долинами)

Контакти : сайт, (097) 202-20-01, instagram, facebook, сайт

База відпочинку "Дашкині ставки"

[sun_gallery_1261483]

 

Усі фото: dashkinyprudy.com.ua

База відпочинку "Дашкині ставки" знаходиться за 70 кілометрів від Одеси. Місце для любителів риболовлі. Також тут є єдина на півдні України лазня у чані із джерельною водою. Це упорядкована територія, добротні помости для лову, альтанки та будиночки, лазня, окреме паркування.

Поруч із кожним будиночком у принципі є мангал, тому на ньому можна смажити як рибу, так і м'ясо. Але за все треба буде доплатити.

База відпочинку

Варто зняти будиночок від 1500 до 4000 гривень на добу. Рибалка та лазня оплачується окремо.

База відпочинку

 

Адреса: Одеська область. Роздільнянський район село Павлівка вулиця Зарічна будинок -4

Контакти: ( 068) 704-70-41, instagram Facebook

Клуб "Маямі"

[sun_gallery_1261486]

 

Усі фото: facebook.com/mayamiclub

Ще одне місце відпочинку для любителів риболовлі на Дністрі, заміський комплекс. Тут є зариблене озеро, полювання, ресторан, готель, басейн, лазневий комплекс, дитячий та спортивний майданчики, караоке, екскурсії та риболовля на катерах. При бронюванні готелю ви отримуєте доступ до риболовлі.

На березі створили умови у вигляді альтанок та будиночків, мангалів та рибальських снастей.

На території комплексу спеціально обладнано майданчик для найменших. Є просторий паркінг і навіть кафе, де ви замовите багато смаколиків до святкового столу.

Ціни від 1600 до 4900 гривень на добу за стандартний номер, люкс чи котедж. У вихідні ціна вища.

Адреса: 43-км траси Одеса-Рені, село Маяки

Контакти : сайт, instagram, Facebook, (097) 796-97-97

База відпочинку "Зелений Кампус"

[sun_gallery_632025]

Усі фото: instagram.com/green__campus

Зелений Кампус – база відпочинку в Одесі, в парковій зоні на 16-й Фонтану, поряд з морем. Тихий та спокійний приватний сектор. Територія має два гектари із зеленою зоною, розвинена інфраструктура.

На території бази відпочинку виділено такі зони:

- сезонний відкритий дорослий басейн (парасольки та шезлонги безкоштовно);
- дитячий басейн;
- зона відпочинку;
- дитячий майданчик;
- Зона барбекю з альтанками;
- стоянка для автомобілів.

База має номерний фонд різних категорій. Номери обладнані холодильником, електрочайником, кондиціонером, окремим санвузлом, ТБ. До послуг гостей цілодобова гаряча вода, безкоштовний Wi-Fi з доступом по всій території. Для найменших гостей передбачено дитячий майданчик. Територія бази відпочинку перебуває під охороною.

Ціни: у середньому 1000-1500 гривень за номер уточнюйте. Врахуйте, що паркування та шампура платні

Адреса: вулиця Семена Яхтенко, 14а

Контакти : (048) 736-26-00, instagram, сайт, facebook

У дворі багатоповерхового будинку

За правилами пожежної безпеки, можна смажити шашлик, тільки якщо у вас мангал у потрібній відстані від будинку – не менше п'яти метрів. І у вас має бути при собі вогнегасник, а мангал потрібно захистити спеціальною негорючою конструкцією.

Служба ДСНС та екологи у цьому питанні розходяться в думках. Перші стверджують, що барбекю у дворі багатоповерхівки є цілком прийнятною практикою. Другі ж категорично проти використання мангалу на прибудинковій території.

Загалом, головне дотримуватись правил і мати мангал.

Адреса: скрізь

Безкоштовно

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах