Туристична Одеса: як проходитиме курортний сезон в умовах війни

Туристична Одеса: як проходитиме курортний сезон в умовах війни.

Туристична Одеса: як проходитиме курортний сезон в умовах війни. Фото: aquaparkodessa.com.ua

Дозвілля та їжа
18 травня 2022 07:38

Одеса завжди славилася як місце пляжного відпочинку, яке з року в рік приваблювало туристів з усього світу. Наприкінці травня у Південній Пальмірі зазвичай активно велася підготовка пляжів до туристичного сезону. Втім, війна внесла у життя курортного міста свої корективи. Зараз відвідувати пляжні території та купатися у морі не лише заборонено, а й небезпечно для життя.

Vgorode з'ясував, у якому форматі проходитиме курортний сезон в Одесі в умовах воєнного стану, і чи буде він взагалі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ОБЕРЕЖНО, МІНИ!

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну пляжі, мабуть, є найбільш небезпечними місцями Одеси. Річ у тім, що з кінця лютого берег замінований, а в Чорному морі знаходяться ворожі ракетні кораблі, які здатні завдавати ударів по всій території України. За  таких обставин говорити про курортний сезон у традиційному розумінні цього терміна не доводиться. Більше того, за словами спікера оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука, навіть після перемоги потрібно буде зробити дуже багато роботи, щоб провести протимінні заходи та розмінувати узбережжя.

Відео: YouTube-канал "Перший міський"

Також Братчук зазначив, що держава-агресор ще на початку березня визнала, що розкидала в акваторії Чорного моря 420 мін. Чіткого плану мінного морського поля немає, тому не дивно, що міни іноді прибиває до берега. Востаннє їх виявили та знешкодили біля узбережжя у зоні відпочинку, де часто буває багато пляжників.

"Будуть жорсткіші обмеження для людей. Влада найближчими днями ухвалить рішення про недопущення цивільних на такі об'єкти, зокрема, за допомогою чинного законодавства", – додав спікер Одеської обласної військової адміністрації.

ВІДПОЧИНОК ВСУПЕРЕЧ НЕБЕЗПЕЦІ

Незважаючи на небезпеку підірватись на мінах, одесити вперто продовжують обирати для прогулянок та відпочинку морське узбережжя. Так, деякі сміливці примудряються засмагати на піску і купатися в морі навіть у тих місцях, де встановлені таблички з написом "заміновано", наприклад, на пляжах Великого Фонтану.

Відео: t.me/truexanewsua

Більш обережні любителі пляжного відпочинку вирушають на такі дикі та відносно безлюдні пляжі як Фонтанка-3, Вапнярка та Нова Дофінівка. Втім, назвати такий вибір безпечним також не можна. Не варто забувати про те, що небезпека полягає не тільки в мінах, а й у високій ймовірності ракетних ударів.

Відео: телеграм-канал "Одеса INFO"

Одеська область вже неодноразово обстрілювалася з моря, причому були випадки, коли від влучення ракет страждала туристична інфраструктура, розташована неподалік берега. Пристрасть одеситів до моря цілком зрозуміла, проте навіть найприємніше проведення часу не варто того, щоб заради нього ризикувати власним життям.

Відео: t.me/truexanewsua

ВІЙНА – БІЗНЕСУ НЕ ЗАВАДА?

В умовах воєнного стану напливу туристів до Одеси цього року явно не передбачається. Втім, підприємці, ймовірно, розраховуючи на містян та переселенців, активно готуються до літа. Наприклад, у Лузанівці вже зараз відкриті літні майданчики багатьох кафешок, а на пляжі Ланжерон працюють не лише кафе та ресторани, а й кіоски з морозивом.

Не мають наміру пасти задніх й власники нічних клубів. Так, будівельні та ремонтні роботи в Ibiza розпочалися ще наприкінці березня, тож до другої половини травня справа залишилася за малим: довести до кінця ремонт, відкрити басейн та набрати персонал.

Відео: t.me/dumskaya_net

Також до відкриття курортного сезону готується "Ітака", а для тих, хто не уявляє літнього відпочинку без розваг на воді, незабаром відкриється аквапарк. Судячи з усього, курортний сезон в Одесі цього року все ж таки буде. Щоправда, проходитиме він у дещо незвичайному форматі: замість традиційного відпочинку на пляжах містяни та люди, які знайшли в Одесі тимчасовий прихисток під час війни, зможуть відвідувати деякі розважальні заклади та кафе, закриті бази відпочинку із внутрішніми басейнами, пляжні клуби та аквапарк.

Аквапарк у Львові.Аквапарк у Львові. Фото: aquaparkodessa.com.ua

До речі, нещодавно Vgorode розповідав, де можна погуляти в Одесі під час війни, коли заборонено ходити на море.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах