Коли в Одесі планують розпочати опалювальний сезон (оновлено)

Коли в Одесі планують розпочати опалювальний сезон.

Коли в Одесі планують розпочати опалювальний сезон. Фото: gettyimages/Olga Rolenko

Комуналка
10 жовтня 2023 10:03

Одеса вже готова до опалювального сезону на 2023-2024 роки. Котельні готуються до включення у штатному режимі.

Коли тепло з'явиться у будинках одеситів, традиційно залежить від погоди. Опалювальний сезон має розпочатися на початку листопада, коли середньодобова температура повітря впаде до восьми градусів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Цього тижня температура повітря вдень становитиме 12-24 градуси тепла. Це означає, що поки що опалювальний сезон в Одесі не розпочнеться.

За словами заступника директора Департаменту систем життєзабезпечення Одеської обласної військової адміністрації Володимира Карпіча, у разі перебоїв із електропостачанням генератори забезпечать безперебійну роботу котелень та водонасосних станцій. При цьому не на всіх об'єктах, на жаль, можна поставити генератор і не завжди на підприємствах є кваліфіковані енергетики, які можуть обслуговувати цю техніку. Одеська область отримує генератори від іноземних партнерів, крім того, закупівлю таких приладів займають органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, на думку директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка, з усіх міст України Одеса та Київ мають найбільші ризики під час опалювального сезону. Це пов'язано з тим, що енергетичні регіони цих міст дуже енергоємні та абсолютно дефіцитні.

Оновлено:

Як повідомляє Одеська ОВА, підготовка до опалювального сезону продовжується. До роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 1315 котелень, 1908 км теплових мереж, 248 об'єктів водопостачання, 8867 багатоквартирних житлових будинків, 489 дитячих садків, 623 навчальні заклади, 399 закладів охорони здоров'я. Заготовлено близько 50 тисяч тонн посипального матеріалу, 321 одиниця спеціалізованої техніки готова до роботи.

Йде процес перекладу котелень на альтернативні види палива. Кожна 10 Гкал у регіоні виробляється вже незалежно від наявності газу.

Також в області проведено інвентаризацію наявності генераторів на життєво важливих об'єктах інфраструктури та соціальної сфери. Об'єкти централізованого водопостачання забезпечені генераторами на 86%, котельні централізованого теплопостачання – на 97%.

Про забезпечення генераторами:

- школи – 90%;
- садки – 75%;
- Лікарні (стаціонари, пологові) – 99%.

Показники зростатимуть.

Опалювальний сезон на Одещині зазвичай починається орієнтовно 1 листопада, але залежить від погодних умов

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах