Одесити можуть вступити до лав територіальної оборони: як це зробити

Одесити можуть вступити до лав територіальної оборони: як це зробити.

Одесити можуть вступити до лав територіальної оборони: як це зробити. Фото: slovoidilo.ua

Події
12 лютого 2022 15:57

З 1 січня 2022 року в Україні почав діяти закон "Про основи національного спротиву". Громадянам пропонують записатися до лав підрозділів територіальної оборони. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Одеську міськраду.

Так, для того щоб вступити в сили тероборони, необхідно зробити наступне.

  • Звернутися до найближчого територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомат) з військово-обліковим документом;
  • пройти співбесіду з інструктором та представником підрозділу територіальної оборони;
  • пройти військово-медичну комісію та зібрати документи (копії паспорта, ідентифікаційного коду, характеристики, довідку про склад сім'ї, довідку про несудимість).

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Потім у військкоматі сформують особисту справу кандидата та відправлять його командиру підрозділу територіальної оборони. Він приймає рішення про укладання договору з кандидатом на військову службу у лавах формування.

До підрозділів територіальної оборони можуть вступити громадяни України віком від 18 до 60 років. Особливих вимог до охочих немає. Основу формувань становитимуть люди, які пройшли службу в армії та правоохоронних органах. У той самий час частиною підрозділи можуть і ті, хто служив у армії. Проте до тероборони не зможуть потрапити громадяни із судимістю.

Військовим добровільних формувань оборони обіцяють грошове забезпечення та безоплатну медичну допомогу. Також усім їм збережуть їхні робочі місця, посади та середню зарплату на час зборів або в екстрений період.

Детальну інформацію можна дізнатися за телефоном гарячої лінії 080 050 70 28.

Нагадаємо, що Одеську область назвали однією з найгірших із комплектування тероборони. А в одеський мер Геннадій Труханов запропонував розмістити штаб добровільних формувань у колонії, що пустує.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах