У центрі Одеси може завалитися будинок: мешканців відселятимуть

В центре Одессы может рухнуть дом: жильцов будут отселять.

В центре Одессы может рухнуть дом: жильцов будут отселять. Фото: dumskaya.net

Події
18 лютого 2022 18:57

Будинок на узвозі Марінеско, 14 знаходиться на межі обвалення. Мешканці отримали наказ залишити свої квартири на час капітального ремонту. Тим, кому нікуди йти, міська влада обіцяє тимчасове житло. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на директора департаменту міського господарства Наталію Мостовську.

Так, частина жителів зможе отримати тимчасове житло у міському "маневреному фонді", призначеному для таких випадків. Проте їм доведеться зібрати значний пакет документів та дочекатися рішення комісії.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Наразі фахівці визначають масштаб ремонтних робіт, необхідний для того, щоб будинок не впав. Ремонт розпочнеться за два тижні.

Зазначимо, що нещодавно в одній із квартир цього будинку впала стеля. А сама будівля є аварійною ще з 1970-х. У 1990-х роках його торцеву стіну підпирали колодами, щоб вона не впала. 2021 року через тендер знайшли підрядника, який має провести капітальний ремонт будівлі.

Будинок на узвозі Марінеско, 14 збудували в середині 19 століття і, швидше за все, він призначався під склад. Але вже з 1870-х це був прибутковий житловий будинок.

Нагадаємо, що суд заарештував призупинив експлуатацію всіх будівель Національного університету "Одеська політехніка" через велику кількість порушень правил пожежної безпеки.

А ще ми писали про те, що мер Одеси Геннадій Труханов запропонував накрити банерами зруйновані будинки на Деволанівському узвозі, щоб вони не псували вигляду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах