В одеському сквері-меморіалі "Проти забуття" з'являться шестиметрові стели

В одесском сквере-мемориале "Против забвения" появятся шестиметровые стелы.

В одесском сквере-мемориале "Против забвения" появятся шестиметровые стелы. Фото: omr.gov.ua

Події
18 лютого 2022 20:22

Одеський департамент архітектури видав градуслові та обмеження на будівництво елементів благоустрою скверу-меморіалу "Проти забуття". Про це повідомляє Vgorode з посиланням на портал Єдиної електронної системи у сфері будівництва.

Згідно з документами новий сквер зроблять за проектом архітектора Наталії Головченко. Там з'являться зелені зони з інформаційними стелами, дев'ять металевих стел "Мови полум'я" різної конфігурації висотою близько шести метрів.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

В одеському сквері-меморіалі "Проти забуття" з'являться шестиметрові стели фото 1В одеському сквері-меморіалі "Проти забуття" з'являться шестиметрові стели фото 1

Крім того, сквер прикрасить меморіальна скульптура "Дерево життя", яка досягає у висоту п'ять із половиною метрів. Замовник робіт - комунальна установа "Грантовий офіс Одеса 5Т".

Нагадаємо, що сквер-меморіал "Проти забуття" збудують на Люстдорфській дорозі, 27 у районі колишніх артилерійських складів біля площі Толбухіна. 1941 року нацисти на цьому місці спалили 25 тисяч одеситів, більшість з яких були євреями. Проект міська влада почала реалізовувати спільно з урядом Німеччини. Восени 2021 року на місці майбутнього скверу заклали капсулу.

Раніше ми також писав, що в Лузанівці міська влада хоче побудувати льодову арену з хокейними майданчиками для змагань, роздягальнями та трибунами на 500 місць.

Крім того, у мерії оголосили тендер на зведення нового Палацу спорту поряд із одеським аеропортом. Він складатиметься з трьох поверхів. На першому зроблять фойє, ігровий зал, роздягальні, на другому тренажерні зали та зал для тренування борців, а на третьому конференц-зал на 45 місць та великий універсальний зал.
 

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах