В ОВА розповіли, чи реальна загроза висадки десанту з боку Молдови.

В ОВА розповіли, чи реальна загроза висадки десанту з боку Молдови.

В ОВА розповіли, чи реальна загроза висадки десанту з боку Молдови. Фото: Constantine Kulikovsky/wikipedia.org

Події
23 травня 2022 10:37

Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук заявив, що настання на Одесу з боку Молдови на даний момент неможливо, тим самим спростував заяву The Sunday Times, яка раніше заявила про такий розвиток подій.

За його словами, ні збройних сил ПМР, ні окупаційного контингенту РФ не вистачить ні на те, щоб воювати з Молдовою, ні тим більше на те, щоб протистояти територіальній обороні Одеської області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

А у розповсюдженні такої інформації Братчук бачить слід ІПСО країни-агресора.


Звернення Сергія Братчука 22 травня


Нагадаємо, що у статті The Sunday Times йшлося про те, що деякі західні експерти вважають, що Росія намагатиметься відкрити новий фронт проти України з Молдови. Успішне захоплення території може призвести до того, що російські війська увійдуть до чорноморського порту Одеси.

За даними видання, існує ряд індикаторів, що вказують на можливий наступ.

Проте, за даними військових, обстановка на кордоні Одеської області з Молдовою на ділянці так званої Придністровської Молдавської республіки перебуває під контролем ЗСУ. На кордоні з ПМР ситуація стабільна та контрольована. Тривають контрдиверсійні заходи на Одещині, забезпечено охорону державного кордону.



Також керівник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко заявив, що російський контингент, який дислокується у Придністровському регіоні Республіки Молдова, не зможе відновити військовий аеродром Тирасполя та техніку. За його словами, за багато років перебування на території Придністров'я все, що зробили російські війська, – це пропили всі залишки військової техніки та апаратури. Тому виявилося, що відновлювати там нічого і нема чим. При цьому, за документами, всі запасні частини були в наявності.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах