Море крові та сльози медиків: старша фельдшерка розповіла, як рятували поранених у Сергіївці

Море крові та сльози медиків: старша фельдшерка розповіла, як рятували поранених у Сергіївці.

Море крові та сльози медиків: старша фельдшерка розповіла, як рятували поранених у Сергіївці. Фото: facebook.com/moz.ukr

Події
06 серпня 2022 11:56

Старший фельдшер із Одеської області Віра Єфремова розповіла, як рятували людей після жорстокого обстрілу Сергіївки. Історію про професіоналізм та оперативну роботу медиків опублікувало на своїй сторінці у Facebook Міністерство охорони здоров'я України.

Після ракетного удару по Сергіївці Віра Єфремова зробила все для того, щоб приготувати лікарню до прийому постраждалих від обстрілу.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Коли в Сергіївці пролунали вибухи, їй зателефонував фельдшер з місцевої підстанції Ігор і сказав, що відбувається жах: спалахнула пожежа, все в диму, до того ж є постраждалі та загиблі. Вже тоді Віра зрозуміла, що привезуть щонайменше двадцять поранених, проте згодом з'ясувалося, що постраждалих вдвічі більше. Дізнавшись про ракетний удар, старший фельдшер розбудила головного лікаря і сказала йому, що в запасі є не більше півгодини для того, щоб розвернути госпіталь із травматологією, хірургією, реанімацією та лаборантами. Також вона самостійно обійшла всі відділення, попередила медиків, що найближчим часом привезуть велику кількість поранених, зібрала санітарок та приготувала ноші.

"Коли операційна відкрита, коли морально вже всі готові – ці 10-15-20 хвилин для потерпілого, якого привозять, – золотий час. Це хвилини, за які ти можеш врятувати людину. Це хвилини, за які ти можеш її втратити. І ми всі відчайдушно боролися за них.

А потім почали привозити... Швидкі летіли до нас одна за одною. Виття сирен по місту, діти непритомні, море крові в кабінах. Це неможливо передати. Я бачила сльози на очах медиків, але ми всі трималися, розуміли. Фельдшери відразу одягали по шість рукавичок, щоб їх просто знімати і знімати. Дівчата-фельдшери навіть не помічали, що повністю просякнуті кров'ю. Я носила перев'язувальні, знеболювальні, просто підходила та питала, що потрібно", – поділилася спогадами Віра Єфремова.

Також старший фельдшер зазначила, що за 46 років її стажу це було єдине чергування, яке неможливо стерти з пам'яті. Раніше їй доводилося працювати на кардіологічній машині, коли були і ДТП, і пожежі, але з таким жахом вона зіткнулася вперше.

Нагадаємо, нещодавно завідувач хірургічного відділення Білгород-Дністровської центральної міської клінічної лікарні Юрій Дабіжа розповів про порятунок дітей, які постраждали після ракетного удару по Сергіївці.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах