В ОВА розповіли, чому деякі мешканці Одеської області можуть тиждень бути без світла

В ОВА розповіли, чому деякі мешканці Одещини можуть тиждень бути без світла.

В ОВА розповіли, чому деякі мешканці Одещини можуть тиждень бути без світла. Фото: unian.net

Події
14 грудня 2022 08:38

Деякі мешканці Одещини змушені сидіти без світла іноді навіть кілька діб. Все це наслідки потрапляння до об'єктів енергетичної інфраструктури саме 10 грудня. Про це розповів речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук.

За словами речника адміністрації, обстріл Одеської області саме 10 грудня мав більш критичні наслідки, ніж атака росіян 5 грудня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він зазначив, що якщо після удару без світла залишилося понад 1,5 мільйона жителів області, то вже за добу їхня кількість зменшилася до 300 тисяч. Але фіксують випадки, коли люди можуть сидіти без світла близько тижня.

"Зараз цифри вагаються, тому що аварія досить значна, але енергетики роблять все можливе. До когось електроенергія надходить о четвертій ранку, комусь вдень чи вночі. Але це війна. Зараз у більшості випадків - це аварійні відключення", - сказав він. Братчук.

У переважній більшості випадків люди сидять без світла через аварійні відключення, і понад 200 аварійних бригад на Одещині намагаються якнайшвидше залагодити цю ситуацію.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах