Частина захисників острова Зміїний все ще перебувають у полоні

Частина захисників Зміїного все ще перебувають у полоні.

Частина захисників Зміїного все ще перебувають у полоні. Фото: sloboda.org

Події
14 лютого 2023 08:45

Частина захисників острова Зміїний так само, як і значна частина захисників Маріуполя та "Азовсталі", перебуває у російському полоні. Робота над їх поверненням додому продовжується. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

"Справді, частина захисників Зміїного, значна частина захисників Маріуполя та Азовсталі перебувають у рашистському полоні. Триває робота над тим, щоб кожен із них повернувся додому. Ті хлопці та дівчата, які вже повернуті, зараз проходять процес реабілітації, постізоляційного супроводу та повертаються до нормального життя, на скільки ми всі можемо жити у нормальному житті зараз, або також до боротьби і далі до виконання своїх обов'язків. Тому це справді чутлива тема", – зазначив Юсов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що російські війська захопили острів Зміїний першого дня повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 24 лютого. Частину полонених захисників повернули у листопаді. 30 червня українські військові повністю звільнили Зміїний та змусили загарбників покинути його.

6 грудня 2022 року прикордонники Ізмаїльського загону разом із родичами Героїв та громадою зустріли трьох побратимів, які перебували у російському полоні дев'ять місяців.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах