Верховний суд вирішив долю догхантера Святогора, який убив в Одесі 50 собак

Верховний суд вирішив долю догхантера Святогора, який убив в Одесі 50 собак - фото

Верховний суд вирішив долю догхантера Святогора, який убив в Одесі 50 собак - фото

Події
02 березня 2023 14:14

Верховний суд вирішив, що догхантер Олексій Святогор, який убив 50 собак в Одесі, не пропагував культу насильства та жорстокості. Про це повідомляє УСІ.

При цьому Святогор відкрито висловлював свої погляди у численних інтерв'ю, а також публікував інструкції, як ефективніше знищувати бездомних тварин. Проте Шевченківський райсуд Києва визнав його невинним, а столичний апеляційний суд залишив вирок без змін. Це сталося тому, що доказів провини чоловіка не було.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Цей вирок прокуратура оскаржила у Верховному суді. Але найвища судова інстанція країни вирішила, що словосполучення "пропаганда культу насильства та жорстокості" стосується лише людей і не поширюється на висловлювання людей щодо тварин, рослин та інших істот. Так, касаційну скаргу прокурора Верховний суд залишив без задоволення.

Нагадаємо, що живодер кілька разів приїжджав до Одеси для знищення безпритульних тварин.

Тоді він заявив, що за кілька днів знищив близько півсотні бездомних собак. Догхантер згодовував тваринам ковбасу із пігулками. Після поїдання такого "делікатесу" собаки помирали за кілька годин від паралічу дихальних м'язів, що супроводжується виділенням піни з пащі. Свою поведінку чоловік пояснив необхідністю захистити людей від агресії тварин. 2018 року його затримали у Києві.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах