Сховався під ковдрою у вантажівці: на Одещині ухилянт намагався незаконно перетнути кордон

Сховався під ковдрою у вантажівці: на Одещині ухилянт намагався незаконно перетнути кордон.

Сховався під ковдрою у вантажівці: на Одещині ухилянт намагався незаконно перетнути кордон. Фото: Facebook-сторінка Білгород-Дністровського прикордонного загону

Події
18 березня 2023 13:55

На Одещині прикордонники затримали чоловіка призовного віку, який намагався виїхати за межі України, сховавшись у вантажівці. Про це повідомили у пресслужбі Білгород-Дністровського прикордонного загону.

Для того, щоб безперешкодно перетнути кордон, 28-річний ухилянт звернувся за "допомогою" до свого дядька, який працює водієм вантажівки і має право виїзду за кордон.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Щоб залишитися непоміченим, призовник заліз під ковдру та розмістився у спальному відсіку вантажівки. Свою подорож ухилянт та його попутник запланували на темний час доби, сподіваючись на меншу пильність охоронців кордону, проте реалізувати задумане їм не вдалося.

У результаті на ухилянта оформили документи адміністративного провадження за спробу незаконного перетину кордону. Відповідно до статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконне перетинання або спроба незаконного перетину державного кордону України тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт строком до п'ятнадцяти діб. А ось далекобійника притягнуть до відповідальності за статтею 332 Кримінального кодексу України ("Незаконне переправлення осіб через державний кордон України"). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, нещодавно прикордонники Одеської області протягом доби затримали чотирьох чоловіків, які намагалися нелегально потрапити до Молдови.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах