Вища рада правосуддя звернулася до Офісу генпрокурора про тиск на суддів із боку Труханова

Вища рада правосуддя звернулася до Офісу генпрокурора про тиск на суддів із боку Труханова.

Вища рада правосуддя звернулася до Офісу генпрокурора про тиск на суддів із боку Труханова. Фото: uc.od.ua

Події
31 березня 2023 09:17

Вища рада правосуддя звернулася до Офісу Генпрокурора через тиск на суддів ПЗАГС з боку мера Одеси Геннадія Труханова. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, в ЄРДР зареєстрували кримінальне провадження з втручання Одеським міським головою Геннадієм Трухановим у діяльність суддів за частиною другою статті 376 КК, санкція якої передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п'яти років.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

30 березня Вища рада правосуддя розглянула повідомлення суддів Південно-Західного апеляційного господарського суду Якова Савицького, Галини Разюк та Галини Діброви та зборів суддів Південно-Західного апеляційного господарського суду про втручання у діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.

За результатами розгляду ВРП ухвалила рішення звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні.

Також вони планують звернутися до Одеської міської ради щодо "неприпустимості надання посадовими особами цього органу місцевого самоврядування публічних коментарів, які підривають незалежність судової влади, що негативно позначається на авторитеті правосуддя".

Нагадаємо, що саме ці судді слухали справу про реєстрацію будинку Русова за громадою міста, де міськрада та виконком були відповідачами. Їм не сподобалися відео мера, записані напередодні та після судового засідання, на якому міськраді відмовили в апеляції.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах