НАБУ оголосили у розшук заступника мера Одеси Михайла Кучука

НАБУ оголосили у розшук заступника мера Одеси Михайла Кучука.

НАБУ оголосили у розшук заступника мера Одеси Михайла Кучука. Фото: omr.gov.ua

Події
11 липня 2023 16:17

Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук колишнього першого заступника мера Одеси Михайла Кучука. Його підозрюють у отриманні хабара у розмірі 900 тисяч гривень. Інформацію про це було опубліковано на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Так, Михайло Кучук фігурує у кримінальній справі проти двох відомих одеських олігархів – Бориса Кауфмана та Олександра Грановського. Їх вважають організаторами злочинного угруповання та підкупу чиновників мерії. Вони нібито вирішили створити власну злочинну організацію після того, як викрили злочинне угруповання під проводом Володимира Галантерника.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Роль Михайла Кучука у злочинній організації, за версією слідства, полягала у зловживанні ним своїм службовим становищем на користь компаній, які визначали олігархи. Зокрема йдеться про фірми, які мали намір здійснювати будівництво або вже будували будинки на території Одеси.

Компанії домовлялися зі злочинною організацією про передачу хабарів за ухвалення Одеською міською радою рішень на їхню користь. В результаті вони отримували земельні ділянки та дозвільні документи на будівництво. НАБУ вдалося задокументувати факт отримання Кучуком 900 000 гривень у період із березня по липень 2022 року.

Кучука заочно заарештували.

Нині він перебуває за кордоном. Звідти він надіслав заяву про звільнення з посади першого віце-мера за власним бажанням.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах