У Держдепі прокоментували атаку РФ по порту Рені на Одещині

У Держдепі прокоментували атаку РФ портом Рені в Одеській області.

У Держдепі прокоментували атаку РФ портом Рені в Одеській області. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
17 серпня 2023 10:49

Сполучені Штати Америки засудили атаку Росії на українську зернову інфраструктуру та закликають агресора повернутися до реалізації "зернової ініціативи". Про це на брифінгу сказав заступник представника Державного департаменту США Ведант Патель.

"Ми дізналися, що численні атаки російських безпілотників пошкодили склади та зерносховища в українському порту на Дунаї поблизу румунського кордону. Це на додаток до попередніх російських атак на українську портову інфраструктуру в Одесі, Рені та Ізмаїлі", - сказав він.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, таким чином Москва продовжує перешкоджати тому, щоб зерно та інша агропродукція не потрапляли до тих, хто їх найбільше потребує у всьому світі. Адже Росія знищила сотні тисяч тонн українського зерна, яке прямувало на світові ринки.

"Це неприйнятно. Путін просто не дбає про глобальну продовольчу безпеку. Такі дії Кремля негативно впливають на українських фермерів і всіх тих, хто в усьому світі найбільш уразливий до продовольчої небезпеки", – вважає Патель.

Він стверджує, що це ще більше загострює глобальну світову продовольчу кризу та утримує високі ціни на продовольство.

"Ці атаки відбуваються на додаток до втрати чверті орних земель України, життєво важливої світової житниці, внаслідок незаконної війни Росії. Контраст тут досить різкий. Українці надихають світ, тоді як Росія морить його голодом, використовуючи їжу як зброю", – сказав представник Держдепу..

Нагадаємо, вночі в середу, 1 6 серпня, російські окупанти двічі вдарили по Одеській області безпілотниками, атакувавши портову та зернову інфраструктуру. Внаслідок влучень у порту Рені постраждали складські приміщення та зерносховища.

Як повідомив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький, атака знищила 3-5 тисяч тонн сільгосппродукції, які оцінюються мільйонами доларів. Водночас, заступник міністра зазначив, що можливість відправляти в різні періоди щодня десятки тисяч тонн продукції зберігається.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах