Одеське звалище "Дальницькі кар'єри" перейшло у комунальну власність: що там збудують

Одеське звалище "Дальницькі кар'єри" перейшло у комунальну власність: що там збудують.

Одеське звалище "Дальницькі кар'єри" перейшло у комунальну власність: що там збудують. Фото: sw.dei.gov.ua

Події
12 жовтня 2023 22:44

Полігон "Дальницькі кар'єри" перейшов у власність управління комунального підприємства "Одескомунтранс". Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету Одеської міської ради 12 жовтня.

Як повідомив заступник міського голови Одеси Олександр Філатов, господарський суд ще 3 травня задовольнив позов департаменту міського господарства та розірвав договір оренди полігону з компанією "Кліар сіті", а 5 жовтня це рішення підтвердила апеляція.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Віцемер зазначив, що в майбутньому на території звалища планують збудувати сміттєпереробний завод.

Полігон "Дальницькі кар'єри" знаходиться за межами міста – на території Одеського району, на кордоні Великодальницької та Авангардівської територіальних громад. У 1999 році орендарем звалища стало ТОВ "Союз", яке надалі перейменували на ТОВ "Кліар сіті". Договір із орендарем уклали на 49 років. У 2013 році компанія та Одеська міська рада уклали інвестиційний договір на будівництво сміттєпереробного заводу, проте його так і не побудували, а у 2020 році компанія повідомила, що побудувала на полігоні станцію дегазації.

Нагадаємо, у вересні у покинутому кар'єрі на території Одеської області виявили місце скидання трупів тварин та відходів забою худоби. 

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах