На Одещині священик, стоматолог та безробітний організували незаконне вивезення призовників за кордон

На Одещині священик, стоматолог та безробітний організували незаконне вивезення призовників за кордон.

На Одещині священик, стоматолог та безробітний організували незаконне вивезення призовників за кордон. Фото: od.npu.gov.ua

Події
31 жовтня 2023 21:46

На Одещині викрили священнослужителя, стоматолога та безробітного, які організували незаконне переправлення чоловіків призовного віку за кордон. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зловмисники обіцяли ухилянтам за сім із половиною тисяч доларів США оформити документи про визнання їх непридатними до проходження військової служби за станом здоров'я зі зняттям з військового обліку, що сприяло б їхньому подальшому безперешкодному виїзду за кордон. Таку можливість порушники пояснювали клієнтам своїми зв'язками в міських територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Поліцейські затримали учасників злочинної групи, щойно ті отримали на електронний гаманець криптовалюту в еквіваленті семи з половиною тисяч доларів США від одного з військовозобов'язаних чоловіків, передали йому обіцяний пакет документів і проконсультували щодо поведінки на пункті пропуску під час перетину державного кордону.

Відео: YouTube-канал "Поліція Одещини"

Фігурантам повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями, а також сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, вчиненими за попередньою змовою групою осіб із корисливих мотивів (частина третя статті 332 Кримінального кодексу України). За скоєне порушникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Одному підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі півтора мільйона гривень, двом іншим – цілодобовий домашній арешт. Наразі слідство триває.

Нагадаємо, нещодавно на Одещині викрили міжнародне злочинне угруповання, яке нелегально переправляло чоловіків призовного віку за кордон. Організатором банди виявився киянин, який раніше відбував покарання за наркоторгівлю.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах