В Одесі знесуть пам'ятник архітектури

В Одесі віднесуть пам'ятник архітектури.

В Одесі віднесуть пам'ятник архітектури. Фото: all.archodessa.com

Події
28 листопада 2023 16:48

Пам'ятник архітектури на вулиці Базарній, 93 в Одесі, який частково обрушився через негоду 26 листопада, знесуть. Для цього знімуть його охоронний статус. Про це повідомив віцемер Одеси Олександр Філатов.

Йдеться про прибутковий будинок Олова та Дур'яна. Одеситів, що живуть у будівлі, відселять найближчим часом. Наразі їх там залишилося п'ять. Проте, за словами чиновника, цього не хочуть.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що частина будинку обрушилася вранці 27 листопада після сильного вітру та хуртовини. Людей звідти давно відселили, але у підвалі жили двірники. На щастя, ніхто не постраждав.

Задні вважаються аварійними з 1994 року. У 2005 році тут обвалилася частина горища і стіни. 2021 року після ремонту каналізації у дворі почав просідати ґрунт, що призвело до можливості обвалу. Після будівлі обвалився вже під час російсько-української війни, від вибухової хвилі під час ракетного обстрілу цього року.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах