654-й день повномасштабної війни: яка обстановка в Одесі та Чорному морі вранці 9 грудня

654-й день повномасштабної війни: яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 9 грудня.

654-й день повномасштабної війни: яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 9 грудня. Фото ілюстративне: armyinform.com.ua

Події
09 грудня 2023 10:35

Ніч із 8 на 9 грудня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів.

За даними Військово-Морських Сил ЗС України, станом на 07:30 9 грудня в акваториті Чорного моря знаходиться один ворожий корабель. Ракетоносіїв на бойовому чергуванні немає. Вони, як і раніше, залишаються в пунктах базування.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Раніше у британській розвідці розповіли, чому російська армія часто обстрілює острів Зміїний в Одеській області. На думку розвідників, Росія регулярно проводить ризиковані операції за участю екіпажу на острів Зміїний на Одещині, оскільки острів став "символом українського опору". Крім того, таким чином ворог хоче продемонструвати свій вплив та контроль у Чорному морі.

Нагадаємо, 5 грудня стало відомо, що Повітряні сили ЗСУ в районі острова Зміїний знищили російський бомбардувальник Су-24М, який намагався атакувати південь Одеської області. Збитий російський Су-24М працював під прикриттям винищувача Су-30СМ, щоб завдати ракетно-бомбового удару. Пізніше речник Військово-Морських Сил ЗС України Дмитро Плетенчук повідомив, що росіяни використали цей бомбардувальник для мінування гуманітарного коридору для цивільного судноплавства.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах