Жорстке вручення повістки у "Райдужному": голова Одеського ТЦК прокоментував скандал

Жорстке вручення повістки у "Райдужному": голова Одеського ТЦК прокоментував скандал.

Жорстке вручення повістки у "Райдужному": голова Одеського ТЦК прокоментував скандал. Фото: mediacenter.org.ua

Події
13 грудня 2023 08:22

Голова Одеського обласного ТЦК Олександр Охріменко прокоментував інцидент із насильним врученням повістки у житловому масиві "Райдужний". Про це стало відомо під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса.

Нагадаємо, що подія сталася у листопаді. Тоді співробітники військкомату намагалися затягнути чоловіка до мікроавтобуса, але на його захист вийшли жителі житлового масиву.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Охріменка, це була провокація з боку військовозобов'язаного, який був "ухилист". Згодом, за словами голови ТЦК, чоловік визнав свою провину і зараз уже проходить службу у лавах ЗСУ.

Раніше ми повідомляли про те, що співробітники ДБР розпочали розслідування цього інциденту та провели низку слідчих дій, допитали свідків та всіх учасників події, отримали відеозаписи та адміністративні матеріали. Кримінальне провадження відкрито за фактом перевищення військовими та правоохоронцями службових повноважень за частиною п'ятою статті 426-1 та частиною другою статті 365 КК України. За сукупністю ці статті передбачають покарання до позбавлення волі на 12 років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах