Військові спростували російський фейк про "знищений" в Одесі літак

Військові спростували російський фейк про "знищений" в Одесі літак.

Військові спростували російський фейк про "знищений" в Одесі літак. Фото: dnipro.tv

Події
26 грудня 2023 08:44

Інформація, що розповсюджується росіянами про знищений в Одесі літак F-16, є фейком. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня.

«Окупанти розповсюджують фото "знищеного" в Одесі літака F-16, яке їм нібито надали їхні люди із ЗСУ. Хто-хто, а окупанти – просто майстри писати байки та годувати ними своїх земляків. Те, що на тлі літака в середині грудня рясніє зеленим листям, пропагандистів не збентежило, а те, що в інтернеті можна знайти всю правду, їм і не зрозуміло», – наголошується в повідомленні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Силах оборони півдня виклали фото, згідно з якими видно, що та фотографія, що розповсюджується російськими, ілюструє статтю видання VRT news від 12 жовтня 2018 року, і що насправді на цьому фото – F-16, який випадково згорів, потрапив під армійський навчальний боєприпас на авіабазі Флорен у провінції Намюр (Бельгія).

"А окупантам просто потрібно було відволікти увагу від втрати власних літаків", – заявили в пресслужбі.

Нагадаємо, що близько 02.30 26 грудня тактична авіація Повітряних Сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту Росії "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах