В Одесі виявилася найдорожча кава в Україні

В Одесі виявилася найдорожча кава в Україні.

В Одесі виявилася найдорожча кава в Україні. Фото: vebidoo.de

Події
27 грудня 2023 11:22

Одеса опинилася на першому місці за індексом еспресо в Україні за 2023 рік – чашка кави коштуватиме 36 гривень. Про це повідомляє Опендатабот.

Так, за останні роки ціна на каву в нашій країні зросла майже вдвічі: з 15 гривень у 2017 році до 30 гривень наприкінці 2023 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також серед лідерів Донецька область – 35 гривень за каву та Харківська – 32 гривень.

Найнижча ціна на каву виявилася у Хмельницькій (21 гривень), Сумській (23 гривень), Житомирській та Вінницькій області – по 24 гривень за чашку.

Нагадаємо, що раніше небезпечну каву завезли до Одеських магазинів, від вживання якої люди можуть впасти в кому. Йдеться про органічну зелену каву, яка експортувалася з Німеччини (відправник: Rehm & Benecke Coffee GmbH & Co, одержувач: ТОВ "Кофітон").

Також мелена кава з пліснявою могла потрапити до магазинів Одеси з Італії. У продукті виявили охратоксин А – речовину, яку виробляють плісняві гриби (грибок). Виробник: Gruppo Gimoka srl, Італія dels GmbH, Mäder) в Україні (одержувач: ТОВ "ТД ГУРМАНДІЗ", вулиця Костянтинівська 72, місто Київ, 04080).

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах