Поліція затримала підозрюваного у вбивстві новорічної ночі на Одещині: це син судді Аблова

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві новорічної ночі на Одещині: це син судді Аблова.

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві новорічної ночі на Одещині: це син судді Аблова. Фото: slidstvo.info

Події
16 сiчня 08:12

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві новорічної ночі на Одещині. Він, мабуть, є сином судді ОАСК Євгена Аблова. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

За інформацією слідства, Іван Аблов святкував Новий рік разом із компанією у дачному котеджі на Одещині. Тоді між ним та його знайомим виникла сварка. Аблов завдав кілька ударів потерпілому. Хлопець помер від отриманих травм, а сам Аблов втік із місця злочину. Чоловіка оголосили у розшук.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пізніше його затримала поліція. За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі повідомили фігуранту про підозру в частині першій статті 115 Кримінального кодексу України у навмисному вбивстві, тобто навмисному протиправному заподіянні смерті іншій людині.

За клопотанням слідчих, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство продовжується. Поліцейські встановлюють усі події.

Хто такий Євген Абдулов

Зазначимо, що Євген Аблов відомий тим, що у грудні 2013 року зобов'язав Беркут розігнати активістів Майдану, після чого почалася Революція Гідності.

2017 року визнав законною схему закупівлі так званих "рюкзаків Авакова". Він був у складі колегії, яка відмовилася відмінити результати конкурсних торгів на постачання рюкзаків. У тендері тоді перемогла фірма, за даними журналістів, наближена до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та його сина.

2018 року поновив на посаді скандальну ректора медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову після того, як ревізори знайшли в університеті низку фінансових порушень на кілька мільйонів гривень.

2022 року Євген Аблов затягував розгляд позову екс-президента-зрадника Януковича про скасування рішення Верховної Ради про позбавлення його звання президента у 2015 році.

Голову ОАСК Павла Вовка, Аблова та ще низку осіб підозрюють у створенні злочинної організації з метою захоплення влади. У квітні 2023 року стало відомо, що Аблов намагається піти у відставку, уникнувши звільнення, це також збереже йому виплати від держави близько 100 000 гривень на місяць.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах