Злиття ОНУ імені Мечникова та екологічного університету в Одесі: що вирішили у результаті

Злиття ОНУ імені Мечникова та екологічного університету в Одесі: що вирішили у результаті.

Злиття ОНУ імені Мечникова та екологічного університету в Одесі: що вирішили у результаті. Фото: facebook.com/odeku.ua

Події
19 сiчня 15:16

Об'єднання Одеського державного екологічного університету (ОДЕКУ) з Одеським національним університетом імені Мечникова таки відбудеться, незважаючи на протест працівників "Гідромету".

Як повідомляє ВДЕКУ, 18 січня відбулася робоча зустріч колективу ВДЕКУ з Генеральним директором Директорату вищої освіти та вищої освіти МОН України Олегом Шаровим та ректором ОНУ імені Мечникова В'ячеславом Трубою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ректор Одеського державного екологічного університету Володимир Ковальчук звернувся до всього трудового колективу закладу із закликом працювати далі.

У свою чергу ректор ОНУ імені Мечникова В'ячеслав Труба заявив, що для студентів умови навчання не змінюватимуться, у тому числі й вартість контракту.

Також В'ячеслав Труба пояснив викладачам Одеського екологічного університету, що навчання у другому семестрі цього року у двох закладах відбуватиметься паралельно. Тобто, Одеський національний університет як Одеський національний університет, державний екологічний університет відповідно. Заняття відбуваються відповідно до того розкладу, який затверджено, накази виходять щодо того, як вони мають виходити.

Проте водночас комісія вже працюватиме над питанням узгодження навчальних планів установ, де таке об'єднання буде можливим. Однак, предмети, які викладаються виключно в екологічному університеті, зберігатимуться, як і раніше.

"Наприклад, менеджмент, IT, економіка. Питання екології, гідроресурсів - це та родзинка, яка існує саме в екологічному університеті, безумовно, ми її будемо зберігати, ми її пеститимемо, як і пестився він в університеті. Але питання, які освітні програми, які освітні спеціальності будуть під егідою саме цього, умовно кажучи, факультету, який буде на базі екологічного університету, він теж вирішуватиметься в робочому порядку, тобто ми маємо ще близько п'яти-шести місяців для того, щоб ми конструктивно вирішили це питання. та з нового навчального року увійшли до цього процесу з розумінням", – повідомив ректор ОНУ імені Мечникова В'ячеслав Труба.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах