В Одесі жінка залишила вдома чотирирічну дитину і та отримала опіки: мати можуть покарати

В Одесі жінка залишила вдома чотирирічну дитину і та влаштувала пожежу: її можуть покарати.

В Одесі жінка залишила вдома чотирирічну дитину і та влаштувала пожежу: її можуть покарати. Фото: od.npu.gov.ua

Події
01 березня 16:00

В Одесі через вчорашню пожежу чотирирічний хлопчик отримав понад 30% опіків тіла, поліцейські розпочали провадження за фактом злісного невиконання матір'ю дитини батьківських обов'язків. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Наразі дитина перебуває у тяжкому стані у лікарні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Учора ввечері на спецлінію поліції з повідомленням про пожежу в одній із квартир у багатоповерхівці на вулиці Академіка Заболотного та травмуванні малюка звернулися небайдужі місцеві жителі. Окрім поліцейських, люди викликали пожежників та швидку медичну допомогу.

Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій загасили вогонь. Медики госпіталізували хлопчика до лікарні з термічними опіками тіла та дихальних шляхів.

Співробітники відділу поліції №3 Одеського районного управління поліції №1 з'ясували, що за годину до пожежі мати залишила маленького сина самого будинку за переглядом мультфільмів, а сама пішла до магазину. Через деякий час вона з вулиці помітила у вікні квартири полум'я та дим, повернувшись додому, забрала дитину з палаючого будинку і вибігла на вулицю.

Попередньо пожежа настала внаслідок дитячих ігор з вогнем. Точну причину пожежі буде встановлено за результатами експертизи.

Слідчі територіального підрозділу поліції розпочали провадження за статтею 166 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується злісне невиконання батьками обов'язків щодо догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. За вчинене жінці загрожує обмеження чи позбавлення волі від двох до п'яти років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах