Представники світової громадськості відреагували на удар РФ по багатоповерхівці в Одесі

Представники світової громадськості відреагували на удар РФ по багатоповерхівці в Одесі.

Представники світової громадськості відреагували на удар РФ по багатоповерхівці в Одесі. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
03 березня 15:55

Глава ПАРЄ та Президент Молдови відреагували на удар РФ по багатоповерховому житловому будинку в Одесі вночі 2 березня.

"Я рішуче засуджую атаку безпілотника на Одесу минулої ночі, яка призвела до жертв і руйнувань. Росія буде притягнута до відповідальності за всі злочини, які вона скоїла в Україні", – написав у соцмережі Х (раніше Twitter) Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Теодорос Русопулос.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Прокоментувала російську атаку по Одесі і Президент Молдови Майя Санду. Вона зазначила, що кожен день в Україні має значення, а через затримку допомоги "на кону стоїть ще більше безневинних життів" українців.

"Чергова атака російського безпілотника в Одесі забрала життя, нагадуючи про те, що Україна терміново потребує додаткової допомоги", – йдеться в її повідомленні у соцмережі Х (раніше Twitter).

Нагадаємо, вночі 2 березня БпЛА, яким російські окупанти атакували Одесу, влучив у багатоповерховий житловий будинок у спальному районі міста. Станом на 13:45 відомо про десятьох загиблих, серед яких троє дітей. Пошуково-рятувальні роботи продовжуються. Під завалами можуть перебувати ще кілька людей.

Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що цей удар був цілеспрямованою атакою росіян на житловий будинок, оскільки поблизу немає військових об'єктів: будівля знаходиться в зоні щільної забудови.

Також про те, що ця атака була терором з метою знищити життя та залякати людей, сказав у своєму вечірньому зверненні 2 березня Президент України Володимир Зеленський.

3 березня в Одесі та Одеській області оголосили Днем жалоби за загиблими.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах